Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα.

Συνταγή από την/τον:

Αρνάκι στην γάστρα

Ο Ταξιάρχης από το Ζευγολατιό τον Δεκαπενταύγουστο δεν βγαίνει από το σπίτι τον ενοχλούν οι “Αθηναίοι”…

Δεκαπενταύγουστος το καλοκαίρι είναι στα απόγειο του, οι πόλεις αδειάζουν, η παραλίες και τα χωριά γεμίζουν. Θρησκευτική γιορτή αλλά και ώρα για μασαμπούκα. Στο χωριό μου τρώμε αρνί και δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παράδοση αλλά για ακόμα μία φορά το έφτιαξα λίγο διαφορετικό, το μαρινάρισα και πρόσεθεσα λίγα φρέσκα βασιλικά σύκα μαζί με τις πατάτες…

 

 

Τα υλικά μας ( για 4 άτομα)

  • 1 κιλό αρνί
  • 15 πατάτες μικρές καθαρισμένες
  • 4 σύκα φρέσκα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Ξέρη ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε το αρνί και τις πατάτες στην στην γάστρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας για να αναμειχθεί το κρέας και οι πατάτες με τα μυρωδικά, προσθέτουμε 2 κούπες νερό.
  3. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 3-4 ώρες ανάλογα με τον φούρνο, αν θέλετε μπορείτε να χαμηλώσετε την θερμοκρασία στους 100 και να το ψήσετε περισσότερη ώρα, όσο πιο αργά θα ψηθεί τόσο πιο μαλακό και ζουμερό θα γίνει.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (2 ψήφοι )
Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα., 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 2 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο