
Δεκαπενταύγουστος το καλοκαίρι είναι στα απόγειο του, οι πόλεις αδειάζουν, η παραλίες και τα χωριά γεμίζουν. Θρησκευτική γιορτή αλλά και ώρα για μασαμπούκα. Στο χωριό μου τρώμε αρνί και δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παράδοση αλλά για ακόμα μία φορά το έφτιαξα λίγο διαφορετικό, το μαρινάρισα και πρόσεθεσα λίγα φρέσκα βασιλικά σύκα μαζί με τις πατάτες…
Τα υλικά μας ( για 4 άτομα)
- 1 κιλό αρνί
- 15 πατάτες μικρές καθαρισμένες
- 4 σύκα φρέσκα
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο
- Ξέρη ρίγανη
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε το αρνί και τις πατάτες στην στην γάστρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας για να αναμειχθεί το κρέας και οι πατάτες με τα μυρωδικά, προσθέτουμε 2 κούπες νερό.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 3-4 ώρες ανάλογα με τον φούρνο, αν θέλετε μπορείτε να χαμηλώσετε την θερμοκρασία στους 100 και να το ψήσετε περισσότερη ώρα, όσο πιο αργά θα ψηθεί τόσο πιο μαλακό και ζουμερό θα γίνει.