LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μεζέδες  /  14 Ιουνίου 2013

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece.

by Παναγιώτης
Γαρίδες σαγανάκι
“Πιάσε ένα τσιπουράκι” είπε ο Μάνθος με το μάτι γαρίδα κολλημένο στο βαθύ ντεκολτέ της νεαρής γκαρσόνας. “Μου αρέσει να με κοιτάνε στα μάτια όταν μου μιλάνε” είπε αυτή φανερά εκνευρισμένη…

Με αρχηγική θέση στην όμαδα των υπέρτατων ουζομεζέδων και με αρώματα Ελλάδας, ο ύμνος στην γεύση που ονομάζεται γαρίδες σαγανάκι μας έχει συντροφέψει αμέτρητες φορές στις ουζοκατανύξεις μας, το καταπληκτικό αυτό πιάτο θέλει μόνο  20 λεπτά για να ετοιμαστεί και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει πάντα.

 

Τα υλικά μας για 2 μερίδες μεγάλες

  • 500 γρ γαρίδες (καλύτερα φρέσκες) με το κελυφός τους
  • 200 γρ φέτα
  • 2 ώριμες ντομάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν δεν είναι η εποχή βάλτε ένα μικρό ξερό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 8 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι ελάχιστο έως και καθόλου
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε 2 τηγάνια αν δεν έχουμε δεύτερο χρησιμοποιούμε μία κατσαρόλα.

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τις γαρίδες, τσιγαρίζουμε (Τσιγάρισμα) για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο. Όταν πιει τα υγρά του, βγάζουμε το φαγητό από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλουμε τις γαρίδες μας καθαρισμένες στο φαγητό όταν κρυώσουν αφαιρούμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε εύκολα το υπόλοιπο ίσως εκτός από την ουρίτσα τους. Δεν πετάμε το ζουμάκι τους γιατί έχει όλη την γεύση φυλακισμένη μέσα του.
  2. Στο δεύτερο τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, ρίχνουμε άφθονο πιπέρι και ίσως λίγο αλάτι (μια κοφτή κουταλιά του γλυκού). Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να χυλώσει.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες στην σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την φέτα και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά, σε αυτό το σημείο κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί και να μελώσουν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο και άφθονο τσίπουρο ή ούζο (άντε και μπύρα)

Στο ίδιο στυλ:

Κολοκυθάκια στρογγυλά (τούμπανα) γεμιστά με γαρίδες Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι το στρογγυλό κολοκυθάκι έχει κάνει θριαμβευτική είσοδο στην Ελλάδα και στις λαϊκές αγορές μας, το πρώτο-συνάντησα στην Αργεντινή το 2010 αλλά εκεί το έφαγα μόνο βραστό. Η γεύση του ελαφρώς πιο γλυκιά από το...

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα. Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική...

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία Η ιδέα βασίζεται στις κρύες σαλάτες με noodles που αλλά και στα υλικά που συναντάμε στα stir fry, και ο σκοπός είναι να συνδυάσω ένα καθαρά ελληνικό ζυμαρικό όπως είναι το κριθαράκι με τις γεύσεις του τζίντζερ, του μοσχολέμονου, τις...

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Ουζομεζές
  • Παραδοσιακές
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ;
Εύκολη Πορτοκαλόπιτα. Πορτοκαλόπιτα θέτε; Από πορτοκάλια;

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes