LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Στιφάδο  /  4 Μαΐου 2013

Είσαι συ μια σουπιά… (σουπιές στιφάδο)

by Μαριλού
Σουπιές στιφάδο
Ο Ιορδάνης είχε στρώσει το καλό του σεμέν, περίμενε την θεία Κούλα βλέπεις….

 

Η τεχνική του στιφάδου περιλαμβάνει απαραιτήτως την μαγική τριπλέτα κρεμμύδι- ντομάτα-ξύδι . Από κει και πέρα ο καθείς βάζει ότι μπαχαρικά του κάνει κέφι . Η δάφνη και το μπαχάρι για παράδειγμα είναι από τους βασικούς μετόχους σε αυτό το φαγητό. Όσο για την σουπιά , όποιος έχει περάσει σαρακοστή χωρίς να φάει έστω και μια φορά σουπιές να σηκώσει το χέρι του… I am watching you!

 

Τα υλικά μας

 

  • 1 ½ κιλό σουπιές
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα λάδι
  • ½ κούπα ξυδι
  • ½ κούπα κρασί κόκκινο
  • 2 ντομάτες καθαρισμένες και περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 7-8 κόκκους μπαχάρι
  • 10 γαρύφαλλα καρφάκια
  • Αλάτι ,πιπέρι

 

Πως το κάνουμε

 

Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές τις σουπιές . Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και τις αφήνουμε σε χαμηλέ φωτιά να βράσουν για 30 λεπτά. Μόλις πιουν τα υγρά τους τις σβήνουμε με το κρασί . Όταν εξατμιστεί το κρασί αλατίζουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα φέρνουμε μια βόλτα στην κατσαρόλα να λαδωθούν . Προσθέτουμε τις ντομάτες ,τον πελτέ  και τα μπαχαρικά . Τα αφήνουμε για κανένα 20λεπτο να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ξύδι , προσθέτουμε τη δάφνη και αφήνουμε 5-10 λεπτά να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με την σάλτσα του.

Στο ίδιο στυλ:

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα Υλικά 4 φιλέτα λευκού ψαριού  (όπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλώσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.) 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε...

Λαχανοσφαιρίδια (Κεφτεδάκια λαχανικών νηστίσιμα & Vegan) Τα «κρεατοσφαιρίδια» , ή κεφτέδες ή κιοφτέδες (όπως τους προφέρουν στα χωριά μας) τα συναντάμε σε διάφορες μαγειρικές παραλλαγές από τα Βαλκάνια μέχρι την Ινδία και το Πακιστάν. Για την ετοιμολογία της λέξεως, άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το Περσικό...

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Δεν είναι μούσι …είναι μους ( χαλβά )
Αυγολέμονο Αφράτο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes