Ένα εύκολο πιάτο με κοτόπουλο και το το αξεπέραστο ελληνικό γιαούρτι, από ότι θα δείτε δεν χρησιμοποίησα κρεμμύδι αλλά αυτό μην σας σταματήσει να το βάλετε στο φαγητό σας αν σας αρέσει πολύ…
Τα υλικά μας (Για 4 μερίδες)
- 4 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, κοπανάκια, στήθος ή ότι άλλο θέλετε)
- 3 ντομάτες μικρές ώριμες τριμμένες
- 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα σκεύος φούρνου.
- Από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εγώ τα χτύπησα όλα στον επεξεργαστή τροφίμων) και ανακατεύουμε καλά να για να πάει η σάλτσα στο κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, για ξεροψηθεί και το κοτόπουλο το βγάζουμε πάνω από την σάλτσα στα τελευταία 15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μην κόψει το γιαούρτι, αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε 6 κουταλιές γιαούρτι (μπορεί και παραπάνω για να δέσει η σάλτσα μας καλά) και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας με την σάλτσα και φρέσκο βασιλικό.
Τί εννοείς στο βήμα 3 “Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, για ξεροψηθεί και το κοτόπουλο το βγάζουμε πάνω από την σάλτσα στα τελευταία 15 λεπτά.”
Τί κάνουμε το κοτόπουλο; Μήπως εννοείς ότι το γυρνάμε;
Ευχαριστώ.
Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε την σάλτσα από πάνω του (με ένα κουτάλι) για να πάρει λίγο χρώμα. Αν είναι καλυμμένο από την σάλτσα το βγάζουμε στην κορυφή, ελπίζω να είμαι κατανοητός :)