Κοτόπουλο κοκκινιστό με γιαούρτι στον φούρνο. 2

Συνταγή από την/τον:

Κοτόπουλο με γιαούρτι στον φούρνο

Ο Μιμίκος είχε αρχίσει να ανησυχεί γιατί τελευταία μεγάλωνε το στήθος του, την τιμούσε την κότα πολύ συχνά βλέπετε…

Ένα εύκολο πιάτο με κοτόπουλο και το το αξεπέραστο ελληνικό γιαούρτι, από ότι θα δείτε δεν χρησιμοποίησα κρεμμύδι αλλά αυτό μην σας σταματήσει να το βάλετε στο φαγητό σας αν σας αρέσει πολύ…

 

Τα υλικά μας (Για 4 μερίδες)

  • 4 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, κοπανάκια, στήθος ή ότι άλλο θέλετε)
  • 3 ντομάτες μικρές ώριμες τριμμένες
  • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα σκεύος φούρνου.
  2. Από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εγώ τα χτύπησα όλα στον επεξεργαστή τροφίμων) και ανακατεύουμε καλά να για να πάει η σάλτσα στο κοτόπουλο.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, για ξεροψηθεί και το κοτόπουλο το βγάζουμε πάνω από την σάλτσα στα τελευταία 15 λεπτά.
  4. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μην κόψει το γιαούρτι, αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και  προσθέτουμε 6 κουταλιές γιαούρτι (μπορεί και παραπάνω για να δέσει η σάλτσα μας καλά) και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας με την σάλτσα και φρέσκο βασιλικό.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (2 ψήφοι )
Κοτόπουλο κοκκινιστό με γιαούρτι στον φούρνο., 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 2 ψήφους

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τις μαγειρικές μας

  1. Reply Μαριάνκα Jul 13, 2017 1:46 pm

    Τί εννοείς στο βήμα 3 “Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, για ξεροψηθεί και το κοτόπουλο το βγάζουμε πάνω από την σάλτσα στα τελευταία 15 λεπτά.”
    Τί κάνουμε το κοτόπουλο; Μήπως εννοείς ότι το γυρνάμε;
    Ευχαριστώ.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: 0 (από 0 ψήφοι)
    • Reply Παναγιώτης Jul 13, 2017 2:49 pm

      Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε την σάλτσα από πάνω του (με ένα κουτάλι) για να πάρει λίγο χρώμα. Αν είναι καλυμμένο από την σάλτσα το βγάζουμε στην κορυφή, ελπίζω να είμαι κατανοητός :)

      VN:F [1.9.22_1171]
      Ψήφοι: 0 (από 0 ψήφοι)

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο