LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  12 Αυγούστου 2013

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γιαούρτι στον φούρνο.

by Παναγιώτης
Κοτόπουλο με γιαούρτι στον φούρνο
Ο Μιμίκος είχε αρχίσει να ανησυχεί γιατί τελευταία μεγάλωνε το στήθος του, την τιμούσε την κότα πολύ συχνά βλέπετε…

Ένα εύκολο πιάτο με κοτόπουλο και το το αξεπέραστο ελληνικό γιαούρτι, από ότι θα δείτε δεν χρησιμοποίησα κρεμμύδι αλλά αυτό μην σας σταματήσει να το βάλετε στο φαγητό σας αν σας αρέσει πολύ…

 

Τα υλικά μας (Για 4 μερίδες)

  • 4 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, κοπανάκια, στήθος ή ότι άλλο θέλετε)
  • 3 ντομάτες μικρές ώριμες τριμμένες
  • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα σκεύος φούρνου.
  2. Από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εγώ τα χτύπησα όλα στον επεξεργαστή τροφίμων) και ανακατεύουμε καλά να για να πάει η σάλτσα στο κοτόπουλο.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, για ξεροψηθεί και το κοτόπουλο το βγάζουμε πάνω από την σάλτσα στα τελευταία 15 λεπτά.
  4. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μην κόψει το γιαούρτι, αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και  προσθέτουμε 6 κουταλιές γιαούρτι (μπορεί και παραπάνω για να δέσει η σάλτσα μας καλά) και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας με την σάλτσα και φρέσκο βασιλικό.

Στο ίδιο στυλ:

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο Ένα πιάτο που συνδυάζει καθαρά ελληνικές γεύσεις όπως το κοσμοφημισμένο  μας γιαούρτι και τα καταπληκτικά καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα, ο συνδυασμός κοτόπουλο με φασολάκια είναι κλασσικός στην ελληνική κουζίνα εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό, το κοτόπουλο θα μείνει ζουμερό και τα...

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνει κάποιος είναι τούτο εδώ, πάμε να δούμε την βασική συνταγή και πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο τσαχπίνικη αν θέλουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή μπούτια κοτόπουλου,...

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα) Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπόν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ότι και να είναι, είναι πεντανόστιμο. Το μέλι καραμελώνει  το κοτόπουλο...

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμό με την ντομάτα, μεταμορφώνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ . Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή...

Tags

  • Εύκολες
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά.
Πέστο Βασιλικού (pesto al genovese) με ζυμαρικά, κάντο κλασσικά.

2 comments

  • Μαριάνκα
    13 Ιουλίου 2017

    Τί εννοείς στο βήμα 3 “Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, για ξεροψηθεί και το κοτόπουλο το βγάζουμε πάνω από την σάλτσα στα τελευταία 15 λεπτά.”
    Τί κάνουμε το κοτόπουλο; Μήπως εννοείς ότι το γυρνάμε;
    Ευχαριστώ.

    Reply
    • Παναγιώτης
      13 Ιουλίου 2017

      Προσπαθούμε να αφαιρέσουμε την σάλτσα από πάνω του (με ένα κουτάλι) για να πάρει λίγο χρώμα. Αν είναι καλυμμένο από την σάλτσα το βγάζουμε στην κορυφή, ελπίζω να είμαι κατανοητός :)

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes