LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μεζέδες, Ορεκτικά  /  13 Μαΐου 2013

Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο

by Παναγιώτης
Πλευρώτους
Μάνα έλα να μου ρίξεις βεντούζες φώναξε ο Δημητράκης, έπαθα πλευρώτους.. ( ααα καλό ε;)

Το μανιταράκι αυτό είναι θεϊκό και έχει γεύση γεμάτη που θυμίζει κρέας, το όνομα τους έχει Ελληνική ρίζα από το “πλευρό” και τα “ώτα” (πλευρικό αυτί) γιατί μεγαλώνει συνήθως στους κορμούς δέντρων. Τα πλευρώτους μπορείτε να τα μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

  • 500 γραμμάρια πλευρώτους πλυμένα και στεγνωμένα
  • 6 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας  ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (ή μαϊντανού)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

Προαιρετικά μαρινάρουμε τα μανιτάρια χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για τουλάχιστον 2 ώρες, αν δεν έχουμε χρόνο αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά επιτόπου και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα μανιτάρια μας έτσι (μπορείτε να κάνετε στον φούρνο ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα).

Τα μανιτάρια μας θα βγάλουν τα υγρά τους και μετά θα πάρουν ένα χρυσό-κόκκινο χρώμα, φροντίζουμε να τα ψήσουμε και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρουμε με τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και με βινεγκρέτ που φτιάχνουμε με τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο.

Τα έφαγα επίσης (όπως βλέπετε στην πιο κάτω φωτό)  και με το ντιπ με το γιαουρτάκι που είναι πολύ δροσιστικό και τους πάει πολύ επίσης.

Μανιτάρια γιαούρτι

Στο ίδιο στυλ:

Πλευρώτους Αυγολέμονο (Μανιτάρια με χαρακτήρα ξυνό) Τα πλευρÏŽτους αυγολέμονο είναι μία συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρÏŒσωπους αγαπητές φίλες & φίλοι. Έχουμε την νοστιμιά του πλευρÏŽτους και τον (πλέον) παραδοσιακÏŒ  μας αφρÏŒ σε ένα πιάτο και χωρίς κρέας που μπορεί να σερβιριστεί σαν χορτοφαγική μαγειρίτσα ....

Ρεβυθάδα πειραγμένη με χυμό πορτοκάλι & κόλιανδρο Η κλασική ρεβυθάδα είναι μία σούπα απλή και ρουστίκ αλλά τÏŒσο μα τÏŒσο νÏŒστιμη. Τα ρεβύθια είναι πηγή πρωτεΐνης και  φυτικÏŽν ινÏŽν, περιέχουν φολικÏŒ οξύ, και μαγγάνιο. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερÏŒλης, βοηθούν στην πρÏŒληψη του διαβήτη, έχουν αντικαρκινικές ιδιÏŒτητες...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε   Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενÏŒς πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγÏŒ αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε ÏŒρεξη για κρέας ή δεν τρÏŽτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτÏŒ...

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω. Μία σαλάτα απλή και ελαφριά με αρÏŽματα καλοκαιρινά είναι τούτη εδÏŽ. ΕγÏŽ την τρÏŽω βασικά ως κυρίως πιάτο και ας την λέω σαλάτα. Οι σαλάτες με τα ζυμαρικά μας έρχονται απÏŒ την γείτονα χÏŽρα αλλά με τους καιρούς και τα...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες)
Ομελέτα με περισσεύματα σαλάτας… Ανακύκλωση Τώρα!

1 comment

  • Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο - Xalara.eu
    20 Μαΐου 2018

    […] Με την εγγύηση επιτυχίας του  lovefood.gr […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes