Το μανιταράκι αυτό είναι θεϊκό και έχει γεύση γεμάτη που θυμίζει κρέας, το όνομα τους έχει Ελληνική ρίζα από το “πλευρό” και τα “ώτα” (πλευρικό αυτί) γιατί μεγαλώνει συνήθως στους κορμούς δέντρων. Τα πλευρώτους μπορείτε να τα μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ.
Τα υλικά μας για 4 μερίδες
- 500 γραμμάρια πλευρώτους πλυμένα και στεγνωμένα
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (ή μαϊντανού)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Προαιρετικά μαρινάρουμε τα μανιτάρια χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για τουλάχιστον 2 ώρες, αν δεν έχουμε χρόνο αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά επιτόπου και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα μανιτάρια μας έτσι (μπορείτε να κάνετε στον φούρνο ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα).
Τα μανιτάρια μας θα βγάλουν τα υγρά τους και μετά θα πάρουν ένα χρυσό-κόκκινο χρώμα, φροντίζουμε να τα ψήσουμε και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρουμε με τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και με βινεγκρέτ που φτιάχνουμε με τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο.
Τα έφαγα επίσης (όπως βλέπετε στην πιο κάτω φωτό) και με το ντιπ με το γιαουρτάκι που είναι πολύ δροσιστικό και τους πάει πολύ επίσης.
[…] Με την εγγύηση επιτυχίας του lovefood.gr […]
[…] Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood […]