LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μεζέδες, Ορεκτικά  /  13 Μαΐου 2013

Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο

by Παναγιώτης
Πλευρώτους
Μάνα έλα να μου ρίξεις βεντούζες φώναξε ο Δημητράκης, έπαθα πλευρώτους.. ( ααα καλό ε;)

Το μανιταράκι αυτό είναι θεϊκό και έχει γεύση γεμάτη που θυμίζει κρέας, το όνομα τους έχει Ελληνική ρίζα από το “πλευρό” και τα “ώτα” (πλευρικό αυτί) γιατί μεγαλώνει συνήθως στους κορμούς δέντρων. Τα πλευρώτους μπορείτε να τα μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

  • 500 γραμμάρια πλευρώτους πλυμένα και στεγνωμένα
  • 6 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας  ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (ή μαϊντανού)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

Προαιρετικά μαρινάρουμε τα μανιτάρια χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για τουλάχιστον 2 ώρες, αν δεν έχουμε χρόνο αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά επιτόπου και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα μανιτάρια μας έτσι (μπορείτε να κάνετε στον φούρνο ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα).

Τα μανιτάρια μας θα βγάλουν τα υγρά τους και μετά θα πάρουν ένα χρυσό-κόκκινο χρώμα, φροντίζουμε να τα ψήσουμε και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρουμε με τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και με βινεγκρέτ που φτιάχνουμε με τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο.

Τα έφαγα επίσης (όπως βλέπετε στην πιο κάτω φωτό)  και με το ντιπ με το γιαουρτάκι που είναι πολύ δροσιστικό και τους πάει πολύ επίσης.

Μανιτάρια γιαούρτι

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (4 ψήφοι )
Πλευριτώσαμε... Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο, 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Στο ίδιο στυλ:

Πλευρώτους Αυγολέμονο (Μανιτάρια με χαρακτήρα ξυνό) Τα πλευρώτους αυγολέμονο είναι μία συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους αγαπητές φίλες & φίλοι. Έχουμε την νοστιμιά του πλευρώτους και τον (πλέον) παραδοσιακό  μας αφρό σε ένα πιάτο και χωρίς κρέας που μπορεί να σερβιριστεί σαν χορτοφαγική μαγειρίτσα ....

Ρεβυθάδα πειραγμένη με χυμό πορτοκάλι & κόλιανδρο Η κλασική ρεβυθάδα είναι μία σούπα απλή και ρουστίκ αλλά τόσο μα τόσο νόστιμη. Τα ρεβύθια είναι πηγή πρωτεΐνης και  φυτικών ινών, περιέχουν φολικό οξύ, και μαγγάνιο. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε   Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενός πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγό αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε όρεξη για κρέας ή δεν τρώτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτό...

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω. Μία σαλάτα απλή και ελαφριά με αρώματα καλοκαιρινά είναι τούτη εδώ. Εγώ την τρώω βασικά ως κυρίως πιάτο και ας την λέω σαλάτα. Οι σαλάτες με τα ζυμαρικά μας έρχονται από την γείτονα χώρα αλλά με τους καιρούς και τα...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες)
Ομελέτα με περισσεύματα σαλάτας… Ανακύκλωση Τώρα!

1 comment

  • Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο - Xalara.eu
    20 Μαΐου 2018

    […] Με την εγγύηση επιτυχίας του  lovefood.gr […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Καρότα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Δημοφιλείς Συνταγές

  • Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.
    5.0 : Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου. (7 ψήφοι)
  • Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)
    5.0 : Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) (5 ψήφοι)
  • Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική
    5.0 : Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική (4 ψήφοι)
  • Τούρτα Φράουλα -
    5.0 : Τούρτα Φράουλα - "Φράου Λία" η Μεγαλοπρεπής (4 ψήφοι)
  • Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα)
    5.0 : Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα) (4 ψήφοι)
  • Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.
    5.0 : Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της. (3 ψήφοι)
  • Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια
    5.0 : Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια (3 ψήφοι)
  • Αυγολέμονο Αφράτο
    5.0 : Αυγολέμονο Αφράτο (3 ψήφοι)
  • Τζατζίκι με καρότο
    5.0 : Τζατζίκι με καρότο (3 ψήφοι)
  • Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)
    5.0 : Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές) (3 ψήφοι)

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άνδρος
  • Ήπειρος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αφρική
  • Βέροια
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ελλάδα
  • Ευρώπη
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Θράκη
  • Ινδία
  • Ιορδανία
  • Ισπανία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κίνα
  • Κορέα
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λάρισα
  • Λίβανος
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Ναύπλιο
  • Πήλιο
  • Παλαιστίνη
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Πουρί
  • Ρωσία
  • Σπάρτη
  • Συρία
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει. - Χρυσές Συνταγές στο Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
  • Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί - foodfeed στο Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
  • Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια - foodfeed στο Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes