LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Μακαρονάδες  /  3 Ιουνίου 2013

Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες

by Παναγιώτης
Πουτανέσκα
“Στην Πουτανέσκα πουτανεσκιές δεν περνάνε”

 

To Spaghetti alla puttanesca  είναι ο ορισμός της γρήγορης μακαρονάδας, ο μύθος λέει ότι ήταν ένα φαγητό που επινοήθηκε από τις Ιταλίδες πόρνες γιατί δεν είχαν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν λόγω του φορτωμένου ωραρίου τους, αλλά η αλήθεια μάλλον είναι το sugo alla puttanesca (σάλτσα πουτανέσκα) ότι επινοήθηκε την δεκαέτια του 50 από τον Sandro Petti συνιδιοκτήτη του εστιατορίου “Rancio Fellone” στο νησί της Ισκίας στην Ιταλία, ο ίδιος είπε ότι ένα βράδυ το μόνο που είχε ήταν κάπαρη, σκόρδο, ελιές και 4 ντομάτες και οι φίλοι του ήταν πεινασμένοι, έτσι γεννήθηκε η συνταγή της πουτανέσκας. Τα βασικά υλικά της είναι αυτά που θα ανέφερα πιο πάνω και αυτά θα χρησιμοποιήσω, αλλά υπάρχουν και άλλες εκδοχές με αντζούγιες που φτιάχνουν στο Λάτσιο και με  στην Νάπολι με την ονομασία Spaghetti alla partenopea.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

  • 350 γρ ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα fusilli ή τριβελάκι όπως το λέμε στην Ελλάδα)
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή σε επεξεργαστή τροφίμων
  • 4-5 αντζούγιες (προαιρετικά)
  • 10 – 15 ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Αλάτι (με προσοχή γιατί έχουν αλάτι πολύ η κάπαρη, οι αντζούγιες και οι ελιές)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Παρμεζάνα  τριμμένη ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Βασιλικό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι μας για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ελιές , την κάπαρη και τις αντζούγιες αν τις χρησιμοποιήσουμε. Δεν αλατίζουμε περιμένουμε να βράσει η σάλτσα λίγο για να δούμε πόσο αλμυρή θα γίνει από τα υλικά μας και αναλόγως προσθέτουμε αλάτι, πιπεράκι ρίχνουμε. Την σάλτσα την βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια μας και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την σάλτσα μας και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό ή φρέσκια ρίγανη και τυράκι τριμμένο.

 

Buon Appetito !

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρÏŒνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ÏŽριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερÏŒ μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκÏŒρδο ψιλοκομμένο...

Πένες με ντοματίνια και βασιλικό . Μακαρονάδα να τη φας και να ναι κρύα   Αυτή η μακαρονάδα που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει Ελλάδα είναι απÏŒ τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα . Την τιμÏŽ δεÏŒντως. Αν βρείτε  μοσχομυριστές καλοκαιρινές ντοματούλες  απÏŒ κανα μποστάνι , κÏŒψτε τις καρεδάκια και βάλτε τις αντί για ντοματάκια. Summer...

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο ! Το ζυμαρικÏŒ με τÏŒνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τÏŒνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νÏŒστιμος και πιο υγιεινÏŒς, καθÏŽς οι εισαγÏŒμενοι τÏŒνοι σε κονσέρβα είναι πολύ  επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα....

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός. Τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ο φίλος μου ο ΓιÏŽργος με φιλοξένησε για κάνα 2 μέρες και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μία ελαφριά μακαρονάδα με καπνιστή γεύση του σολομού και την τραγανή υφή του μπρÏŒκολου. Η ανησυχία μου ήταν...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Παραδοσιακές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σολομός μαρινάτος στη σχάρα
Μους λεμόνι με λιμοντσέλο. Κάναμε τα ξινά γλυκά

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes