LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Σαλάτες  /  16 Ιουνίου 2013

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία

by Παναγιώτης
Σαλάτα με κριθαράκι
“Μμμμμ τι μας λες, το παίζει και έξυπνη είχε και στο χωριό της φιούζιον κουζίνα” είπε η Μαρία η ξυνή φανερά ενοχλημένη με τα μαγειρικά κατορθώματα της Νίτσας του 4ου ορόφου…

Η ιδέα βασίζεται στις κρύες σαλάτες με noodles που αλλά και στα υλικά που συναντάμε στα stir fry, και ο σκοπός είναι να συνδυάσω ένα καθαρά ελληνικό ζυμαρικό όπως είναι το κριθαράκι με τις γεύσεις του τζίντζερ, του μοσχολέμονου, τις φύτρες φασολιού, σόγια σώς κ.τ.λ. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο και το δοκιμάσαμε με άσπρο ελληνικό κρασάκι σε μία μικρή κυριακάτικη μάζωξη. Τα υλικά όπως οι φύτρες των φασολιών και τα χλωρά γλυκά μπιζέλια τα προμηθεύτηκα από τα μαγαζάκια που πωλούν ασιατικά προϊόντα στην Σεβαστουπόλεως στους Αμπελόκηπους.

 

Τα υλικά μας για 4 άτομα

  • 250 γρ. κριθαράκι λεπτό
  • 200 γρ. γαρίδες
  • 1 κούπα φύτρες φασολιών
  • 10 γλυκά φρέσκα φασολάκια μπιζελιού (Στην Αγγλία τα λένε sugar snaps, στην Ελλάδα δεν ξέρω, ότι μπορώ κάνω να σας τα περιγράψω, δείτε την φωτό)
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 2 μικρά λάιμ (μοσχολέμονα)
  • Ξύσμα από ένα λάιμ
  • 4-5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (ρίχνουμε μία-μία, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε)
  • 4-5 κουταλιές τις σούπας φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • Φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές λάδι για τσιγάρισμα (μην βάλετε ελαιόλαδο γιατί έχει έντονη γεύση, το ιδανικό θα ήταν σησαμέλαιο)

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας ,τις κρατάμε στην άκρη και βάζουμε τα κελύφη & και τα κεφάλια τους  σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τα βράσουμε και να πάρουμε τα αρώματα τους. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και μετά περνάμε το νερό από μία σήτα ή ένα σουρωτήρι για να κρατήσουμε τον ζωμό μας μόνο.
  2. Βάζουμε τον καθαρό ζωμό πίσω στην φωτιά και όταν πάρει βράση, αλατίζουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι μας. Το θέλουμε αλ τέντε για αυτό το βράζουμε για περίπου 11 λεπτά. Όταν βράσει το σουρώνουμε και το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά στο λάδι μας τις γαρίδες μας για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα φρέσκα μπιζελάκια και τις πιπεριές. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ρίχνουμε πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα λαχανικά και τις γαρίδες και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.
  5. Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 30 με 45 λεπτά για να κρυώσει και να τραβήξει το κριθαράκι όλα τα αρώματα.

 

Το αποτέλεσμα είναι μία ελαφριά και δροσιστική σαλάτα με αρώματα Ασίας, αν την φτιάξετε περιμένω τα σχόλια σας ;)

Στο ίδιο στυλ:

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece. Με αρχηγική θέση στην όμαδα των υπέρτατων ουζομεζέδων και με αρώματα Ελλάδας, ο ύμνος στην γεύση που ονομάζεται γαρίδες σαγανάκι μας έχει συντροφέψει αμέτρητες φορές στις ουζοκατανύξεις μας, το καταπληκτικό αυτό πιάτο θέλει μόνο  20 λεπτά για να ετοιμαστεί και...

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής) Το Σάββατο όπως και κάθε Σάββατο όταν είμαι στην Αθήνα πηγαίνω λαϊκή στους Αμπελόκηπους (Λουϊζης Ριανκούρ ή Δουκίσσης Πλακεντίας), εκεί αγοράζω ψάρια και θαλασσινά από τον φίλο μου τον Μηνά τον “καταπληκτικό”, τον βρίσκεις στον δεύτερο πάγκο στην σειρά στην...

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα. Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική...

Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες) Η γλυστρίδα ή γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα βότανο που βρίσκουμε στην εξοχή και στους κήπους μας και πολλές φορές θεωρείται ζιζάνιο. Έχει καθαρτική δράση για το αίμα μας και επίσης είναι διουρητικό βότανο. Την χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας (και...

Tags

  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή

Πλοήγηση άρθρων

Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία
Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και φέτα. Roll baby roll.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes