Μία εύκολη και δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με αρώματα θαλασσινά…
Τα υλικά μας (για 2 άτομα)
- 10 φιλέτα γαύρος παστός ή αντσούγιες
- 1 ματσάκι αλμύρα (αλμυρίκι)
- 10 ντοματίνια κομμένη στην μέση
- 1 ντομάτα μέτρια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε νερό που βράζει ζεματάμε την αλμύρα για 1 λεπτό σουρώνουμε το νερό και την περνάμε σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε την βράση τους.
- Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το ντρέσινγκ μας σχεδόν σαν αφρός.
- Σερβίρουμε την αλμύρα με τα φιλέτα του γαύρου, τα ντοματίνια και την ντρέσινγκ που φτιάξαμε.