Σαλάτα με γαύρο παστό & αλμυρίκια από τον κήπο της θάλασσας

Συνταγή από την/τον:

Σαλάτα με αλμυρίκια & αντζούγιες

Ο πάστορας της διαπλοκής τρώει μόνο παστό ψάρι…

Μία εύκολη και δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με αρώματα θαλασσινά…

Τα υλικά μας (για 2 άτομα)

  • 10 φιλέτα γαύρος παστός ή αντσούγιες
  • 1 ματσάκι αλμύρα (αλμυρίκι)
  • 10 ντοματίνια κομμένη στην μέση
  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε νερό που βράζει ζεματάμε την αλμύρα για 1 λεπτό σουρώνουμε το νερό και την περνάμε σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε την βράση τους.
  2. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το ντρέσινγκ μας σχεδόν σαν αφρός.
  3. Σερβίρουμε την αλμύρα με τα φιλέτα του γαύρου, τα ντοματίνια και την ντρέσινγκ που φτιάξαμε.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (2 ψήφοι )
Σαλάτα με γαύρο παστό & αλμυρίκια από τον κήπο της θάλασσας, 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 2 ψήφους

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο