
Καλοκαιράκι και παίζουν διάφορα φρούτα βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και είπα να κάνω μία δροσερή σαλάτα με γλυκό και τραγανό νεκταρίνι για να συνοδέψω ένα ιταλικό πιάτο με μελιτζάνες που θα αναρτήσω σύντομα. Το μυστικό της σαλάτας αυτής όπως και άλλων που φτιάχνουμε με φρούτα είναι να κόψουμε τα υλικά μας σε λεπτές φέτες για να αναμειχθούν οι γεύσεις καλύτερα …
Τα υλικά μας (για 4 άτομα και βάλε)
- 3 ντομάτες μεσαίες ώριμες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 νεκταρίνια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
- 50 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 20 φύλλα βασιλικού φρέσκου
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα λαχανικά και τα μυρωδικά μας και συγχρόνως αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε το λάδι και το ξύδι στο ποτήρι και όταν σερβίρουμε την σαλάτα το περιχύνουμε πάνω της.
- Η σαλάτα σερβίρεται παγωμένη και αν θέλουμε να μπορούμε να την φτιάξουμε πιο νωρίς και να την κρατήσουμε στο ψυγείο προσθέτοντας το λαδόξυδο όταν την σερβίρουμε.