LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Σαλάτες  /  16 Απριλίου 2013

Σαλάτα με Παπάγια, Ντομάτα, Κρεμμύδι & Κόλιαντρο

by Παναγιώτης

Παπάγια

Η παπάγια είναι φρούτο εξωτικόν  ιθαγενές της Αμερικής (μην μου στεναχωριέστε στην Πολωνία θεωρούνται εξωτικές οι κλημεντίνες), στην Ελλάδα ονομάζεται και δεντροπέπονο (χα!). Αυτή την συνταγούλα μου την έμαθε η φίλη μου η Έλεν από την Αγγλία και την έφτιαχναν πάντα με τον κολλητό μου τον Πέτρο με ένα ριζότο με μαύρα φασόλια (θα ασχοληθούμε με δαύτο άλλη φορά), και ο συνδυασμός ήταν πάρα πολύ καλός. Την τελευταία φορά που την έφτιαξα ήταν σε ένα bbq (ή barbie όπως λένε οι φίλοι μας οι Αυστραλοί) και ταίριαζε απόλυτα με τα ψημένα κρέατα.  Είναι ένα ορεκτικό δροσιστικό και ελαφρύ με αρώματα καλοκαιρινά.

 

 

Τα Υλικά μας

  • 1 Παπάγια μεγάλη ώριμη και ζουμερή κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 3 Μεσαίες Ντομάτες κομμένες  σε μικρά κυβάκια
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 Ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι Μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μπολ σαλάτες ξύλινο ή γυάλινο, τα μεταλλικά  να τα αποφεύγετε γιατί οξειδώνουν τα λαχανικά και τα φρούτα. Ο λόγος που ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά είναι γιατί η παπάγια έχει πολύ έντονη γεύση και θέλουμε να αναμιχθεί καλά με την τομάτα για να μην βγάζει πολύ γλυκιά γεύση η κάθε κουταλιά.  Αφήνουμε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο καμιά ωρίτσα για να σμίξουν οι γεύσεις και λίγο πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε την βινεγκρέτ που έχουμε φτιάξει με το ελαιόλαδο και το Μπαλσάμικο και αλάτοπιπερώνουμε. Βουαλά!

Καλή όρεξη και περιμένω νέα σας αν το φτιάξετε.

Φωτογραφία Razmarinka/Shutterstock.com

Δεν Υπάρχουν Παρόμοιες Συνταγές.

Πλοήγηση άρθρων

Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική
Σοκόλαση, Κέικ Σοκολάτας για αμαρτωλούς

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes