Η παπάγια είναι φρούτο εξωτικόν ιθαγενές της Αμερικής (μην μου στεναχωριέστε στην Πολωνία θεωρούνται εξωτικές οι κλημεντίνες), στην Ελλάδα ονομάζεται και δεντροπέπονο (χα!). Αυτή την συνταγούλα μου την έμαθε η φίλη μου η Έλεν από την Αγγλία και την έφτιαχναν πάντα με τον κολλητό μου τον Πέτρο με ένα ριζότο με μαύρα φασόλια (θα ασχοληθούμε με δαύτο άλλη φορά), και ο συνδυασμός ήταν πάρα πολύ καλός. Την τελευταία φορά που την έφτιαξα ήταν σε ένα bbq (ή barbie όπως λένε οι φίλοι μας οι Αυστραλοί) και ταίριαζε απόλυτα με τα ψημένα κρέατα. Είναι ένα ορεκτικό δροσιστικό και ελαφρύ με αρώματα καλοκαιρινά.
Τα Υλικά μας
- 1 Παπάγια μεγάλη ώριμη και ζουμερή κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 3 Μεσαίες Ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 Ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι Μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μπολ σαλάτες ξύλινο ή γυάλινο, τα μεταλλικά να τα αποφεύγετε γιατί οξειδώνουν τα λαχανικά και τα φρούτα. Ο λόγος που ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά είναι γιατί η παπάγια έχει πολύ έντονη γεύση και θέλουμε να αναμιχθεί καλά με την τομάτα για να μην βγάζει πολύ γλυκιά γεύση η κάθε κουταλιά. Αφήνουμε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο καμιά ωρίτσα για να σμίξουν οι γεύσεις και λίγο πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε την βινεγκρέτ που έχουμε φτιάξει με το ελαιόλαδο και το Μπαλσάμικο και αλάτοπιπερώνουμε. Βουαλά!
Καλή όρεξη και περιμένω νέα σας αν το φτιάξετε.
Φωτογραφία Razmarinka/Shutterstock.com