Στην λαϊκή του Σαββάτου πετύχαμε ντοματίνια κίτρινα και μπορντωροδουλί, τα αγόρασα χωρίς σκέψη. Η πρώτη μου επαφή με τα πορφυρά ντοματάκια έγινε στο Λονδίνο, ο φίλος μου ο Dave τα καλλιεργούσε στο μπαλκόνι του (ναι καλά ακούσατε μπορείς να καλλιεργήσεις ντομάτες στην Αγγλία το καλοκαίρι, παρόλο που πλησιάζει η εποχή των παγετώνων) και μου έδωσε κάποια που με ξετρέλαναν με την γεύση τους. Τα κίτρινα στα αγγλικά τα λένε plum tomatoes και τα πορφυρά Cherokee purple. Αυτά που αγόρασα από την λαϊκή της Λουϊζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους ήταν από την Κρήτη αν τα βρείτε μην τα προσπεράσετε θα χάσετε.
Τα υλικά μας
- 10 ντοματάκια πορφυρά κομμένα στην μέση ή ολόκληρα ανάλογα με το μεγεθος
- 10 ντοματάκια κίτρινα κομμένα στην μέση ή ολόκληρα ανάλογα με το μεγεθος
- 1 καρδιά μαρουλιού μεγάλη κομμένη σε μικρά κομμάτια στο χέρι
- 20 φυλλαράκια γλυστρίδα
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- Κρουτόν (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι βαλσαμικό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας σε μία σαλατιέρα αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, κρουτόν και με βινεγκρέτ ελαιόλαδο και ξυδιού βαλσαμικού.