LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Σαλάτες  /  27 Μαΐου 2013

Σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια & παρμεζάνα (τρώμε και ακούμε Deep Purple)

by Παναγιώτης
Σαλάτα ντοματίνια
“Κατερινάκι! Κατερινάκι! Αγόρασα ντοματίνια Deep Purple” φώναξε ο Νώντας το μέταλλο. “Σιγά μην αγόρασες ντοματίνια Led Zeppelin” μουρμούρισε η Κατερίνα σαφώς νευριασμένη με την ιεροσυλία που είχε διαπράξει ο Νώντας…

Στην λαϊκή του Σαββάτου πετύχαμε ντοματίνια κίτρινα και μπορντωροδουλί, τα αγόρασα χωρίς σκέψη. Η πρώτη μου επαφή με τα πορφυρά ντοματάκια έγινε στο Λονδίνο, ο φίλος μου ο Dave τα καλλιεργούσε στο μπαλκόνι του (ναι καλά ακούσατε μπορείς να καλλιεργήσεις ντομάτες στην Αγγλία το καλοκαίρι, παρόλο που πλησιάζει η εποχή των παγετώνων) και μου έδωσε κάποια που με ξετρέλαναν με την γεύση τους. Τα κίτρινα στα αγγλικά τα λένε plum tomatoes και τα πορφυρά Cherokee purple. Αυτά που αγόρασα από την λαϊκή της Λουϊζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους ήταν από την Κρήτη αν τα βρείτε μην τα προσπεράσετε θα χάσετε.

 

Τα υλικά μας

  • 10 ντοματάκια πορφυρά κομμένα στην μέση ή ολόκληρα ανάλογα με το μεγεθος
  • 10 ντοματάκια κίτρινα κομμένα στην μέση ή ολόκληρα ανάλογα με το μεγεθος
  • 1 καρδιά μαρουλιού μεγάλη κομμένη σε μικρά κομμάτια στο χέρι
  • 20 φυλλαράκια  γλυστρίδα
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • Κρουτόν (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας σε μία σαλατιέρα αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, κρουτόν και με βινεγκρέτ ελαιόλαδο και ξυδιού βαλσαμικού.

Στο ίδιο στυλ:

Oμελέτα με σπαράγγια και ντοματίνια (φλυαρούμε μεταξύ ομελέτας και φριτάτας) Ομελέτα με σπαράγγια αχτύπητος συνδυασμÏŒς, πÏŒσο μάλλον αν τον συνδυάσεις με ζουμερά ντοματίνια και άλλα λαχανικά. ΑυτÏŒ εδÏŽ το πιάτο στην Ιταλία το λένε φριτάτα και στην ουσία είναι μία ομελετίτσα σπέσιαλ.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 6...

Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες) Η γλυστρίδα ή γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα βÏŒτανο που βρίσκουμε στην εξοχή και στους κήπους μας και πολλές φορές θεωρείται ζιζάνιο. Έχει καθαρτική δράση για το αίμα μας και επίσης είναι διουρητικÏŒ βÏŒτανο. Την χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας (και...

Σαλάτα μαρούλι με φράουλες και αβοκάντο     Το βαλσαμικÏŒ ξύδι και η φράουλα κάνουν αχτύπητο δίδυμο . Ταιριάζει απÏŒλυτα και σε γλυκά και σε σαλάτες . ΔÏŽστε του να καταλάβει τÏŽρα που οι φράουλες είναι στα φÏŒρτε τους Υλικά 1 μαρούλι 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ½  αβοκάντο σε...

Λαχανικά με σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι   Αυτή είναι μία πολύ εύκολη και γευστική σάλτσα με υγιεινά υλικά, γιαούρτι, μέλι, ταχίνι, λεμÏŒνι και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε λαχανικά που έχετε κάνει στον ατμÏŒ, στην κατσαρÏŒλα, στον φούρνο. Έχει χρÏŒνο προετοιμασίας 2 λεπτά και μπορεί να ...

Tags

  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μους γιαούρτι με βύσσινο
Χούμους με κύμινο σε Μαροκινό στυλ

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes