LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μεζέδες  /  20 Αυγούστου 2013

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way.

by Παναγιώτης
Σαρδέλες παντρεμένες
Ο Σωκράτης είχε ένα βίτσιο με τις παντρεμένες, οι αγαπημένες του η φάβα παντρεμένη και η σαρδέλα παντρεμένη…

Άκου τώρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον Ηπειρώτης) ο υπερμάγειρας (όποιος & όποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερό σαββατιάτικο πρωινό αν έχουμε μαϊντανό μου απάντησε “μαϊντανό; όλη η γειτονιά από τον κήπο μας έρχεται και παίρνει.”  Η παραδοσιακή συνταγή γίνεται με μαϊντανό και σκόρδο βλέπετε και όταν φιλετάρισα τις σαρδέλες του είπα να μου φέρει 3-4 κλωνάρια μαϊντανό και επέστρεψε κρατώντας 4 κλωνάρια δυόσμο στην αρχή τα πήρα στο κρανίο για ευνόητους λόγους,  αλλά μετά αποφάσισα να κάνω την συνταγή διαφορετικά my way ;)

 

Τα υλικά μας (βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια στο κιλό σαρδέλες)

Για τις παντρεμένες

  • 1 κιλό σαρδέλες φρεσκότατες
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 6 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την σάλτσα Μουστάρδας

  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon ή άλλη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις σαρδέλες και τις φιλετάρουμε, αφαιρούμε το κεφάλι και τα έντερα και τραβάμε το κόκκαλο τους με προσοχή για να μην χωρίσει το φιλέτο σε δύο κομμάτια.
  2. Απλώνουμε τα μισά φιλέτα σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους, φροντίζουμε να έχουμε άλλα τόσα για το πάνω μέρος του σάντουιτς μας ;)
  3. Φτιάχνουμε την “γέμιση”, κόβουμε την ντομάτα στην μέση και αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά της, την βάζουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε τον βασιλικό, και το σκόρδο. Χτυπάμε καλά και αλατοπιπερώνουμε, χτυπάμε πάλι και δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε παραπάνω αλάτι.
  4. Απλώνουμε την σάλτσα που μόλις φτιάξαμε με ένα κουτάλι πάνω από κάθε σαρδέλα όπως στην φωτογραφία που ακολουθεί.sardela-pantrermenh
  5. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φιλέτα της σαρδέλας από πάνω τους όπως στην φωτογραφία που ακολουθεί.sardela-pantrermeni
  6. Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω τους και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς στο πάνω-κάτω γκριλ για 20 – 30 λεπτά, όταν πάρουν χρώμα οι σαρδέλες είναι έτοιμες μην τις παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν.
  7. Όσο γίνεται το φαγητό μας φτιάχνουμε την σως μουστάρδας, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
  8. Σερβίρουμε τις παντρεμένες σαρδέλες μας ζεστές με την σως μουστάρδας.

Στο πυρέξ μου έβαλα και μερικά ντοματίνια που τους είχα κάνει τρύπα με το μαχαίρι, βγήκαν μία χαρά και πήγαιναν πολύ με τις σαρδέλες μου.

Στο ίδιο στυλ:

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια. Σαλάτα καλοκαιρινή & απλή, την ετοιμάζουμε και την βάζουμε και στο ψυγείο για αργότερα. Αμπελοφάσουλα με πατατούλες και σαρδέλες παστές που έφτιαξα τις προάλλες.   Τα υλικά μας  300 γρ λουβιά καθαρισμένα και κομμένα στο μέγεθος που επιθυμούμε. 10 πατατούλες...

Σαρδέλες ψητές (στα γρήγορα) Σαρδέλες ψητές οι “εύκολες”, χωρίς πολύ κόπο ο καθένας (δεν θέλω δικαιολογίες) μπορεί να απολαύσει ψαράκι στον φούρνο, φαγητό υγιεινό και θρεπτικό και συνάμα και κρασο-ουζό μεζές . Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια φίλε κρασοπατέρα και φίλη κρασομητέρα .  ...

Σαρδέλες παστές, την ευλογιά σου πάστορα.   Οι σαρδέλες είναι νόστιμο ψαράκι και έχουμε ασχοληθεί μαζί τους πολλές φορές, ήρθε η ώρα να τις κάνουμε και παστές, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία αλλά θα ανταμειφθείτε με το αποτέλεσμα και θα συνοδέψετε με αυτές τα ουζάκια σας τα...

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece. Με αρχηγική θέση στην όμαδα των υπέρτατων ουζομεζέδων και με αρώματα Ελλάδας, ο ύμνος στην γεύση που ονομάζεται γαρίδες σαγανάκι μας έχει συντροφέψει αμέτρητες φορές στις ουζοκατανύξεις μας, το καταπληκτικό αυτό πιάτο θέλει μόνο  20 λεπτά για να ετοιμαστεί και...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Κρασομεζές
  • Ουζομεζές
  • Παραδοσιακές
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Αρνάκι κοκκινιστό μακαρονάδα της ξαδέλφης Ελένης.
Εύκολο Παγωμένο γιαούρτι με σύκο 1,2,3 frozen yogurt!

1 comment

  • Νίκος
    21 Αυγούστου 2015

    φοβερός μεζές θα τον συνοδεύσω με ουζάκι που βρήκα σε προσφορά! ανυπομονω να το ετοιμάσω!

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes