LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  3 Ιουνίου 2013

Σολομός μαρινάτος στη σχάρα

by Μαριλού
Σολομός στη σχάρα
Αγαπημένοι μου ποιητές είναι ο Σολωμός , ο Καζαντζάκης και ο Φοίβος , είπε η Άντζελα και τρεμόπαιξε τα βλέφαρα με νόημα …

Για την διατροφική αξία του σολομού , τα ξέρετε , μην τα ξαναλέμε. Βιταμίνες, μέταλλα , ιχνοστοιχεία, Ω3 κλπ. Το ψήσιμο στη σχάρα θέλει προσοχή για να μην στεγνώσει το ψάρι. Αυτή η μαρινάδα είναι κατάλληλη και για πολλά άλλα μεγάλα ψάρια που ψήνονται σε φέτες  .

Υλικά για 4 μερίδες 

4 φέτες σολομού με το δέρμα τους

Για τη μαρινάδα:

  • 2 κ. καφέ μαραθόσπορο ή κόλιαντρο ξερό
  • ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κ. σούπας κάππαρη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα τσίλι αποξηραμένο ή μια καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Πως το κάνουμε :

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ πιάτο . Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σολομού και τις βάζουμε μέσα στη μαρινάδα  , τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2-3 ώρες, γυρνώντας τες αρκετές φορές. Βγάζουμε  το ψάρι με μια λαβίδα από τη μαρινάδα και την κρατάμε για να την ώρα του ψησίματος. Ψήνετε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, σε καυτή σχάρα ή σχαροτήγανο , περιχύνοντας κατά διαστήματα τον σολομό με την μαρινάδα .

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομÏŒς είναι ένα γευστικÏŒτατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρÏŒπους, τον λατρεύω στον ατμÏŒ και στα κάρβουνα αλλά εδÏŽ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Σολομός με μουστάρδα και πορτοκάλι. Ωμέγα 3 και λατρεία   Υλικά  2 φιλέτα σολομού  χυμÏŒς και ξύσμα απÏŒ 2 πορτοκάλια 3 κουταλιές μουστάρδα δυνατή 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο 2 κουταλιές λάδι αλάτι   Πως το κάνουμε  Μαρινάρουμε τα φιλέτα μαζί με ÏŒλα τα υλικά για μία ÏŽρα...

Σολομός με μυρωδικά πανε(ύκολος) ......

Γαύρος Μαρινάτος, μαριναραρισέ τον, τον τιμημένο. Ο υπέρτατος ουζομεζές, το ceviche της Ελλάδος ο γαύρος ο μαρινάτος μας έχει συντροφέψει άπειρες φορές στις εξορμήσεις μας στα νησιά στα μεζεδοπωλεία καλοκαίρι και χειμÏŽνα. Φρέσκος γαύρος, καλÏŒ ξυδάκι και ελαιÏŒλαδο είναι η συνταγή της επιτυχίας..   Τα υλικά...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Αρνάκι με μαρινάρα γιαούρτιου & λαχανικά στην λαδόκολλα
Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes