Για την διατροφική αξία του σολομού , τα ξέρετε , μην τα ξαναλέμε. Βιταμίνες, μέταλλα , ιχνοστοιχεία, Ω3 κλπ. Το ψήσιμο στη σχάρα θέλει προσοχή για να μην στεγνώσει το ψάρι. Αυτή η μαρινάδα είναι κατάλληλη και για πολλά άλλα μεγάλα ψάρια που ψήνονται σε φέτες .
Υλικά για 4 μερίδες
4 φέτες σολομού με το δέρμα τους
Για τη μαρινάδα:
- 2 κ. καφέ μαραθόσπορο ή κόλιαντρο ξερό
- ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
- 2 κ. σούπας κάππαρη
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα τσίλι αποξηραμένο ή μια καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Πως το κάνουμε :
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ πιάτο . Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σολομού και τις βάζουμε μέσα στη μαρινάδα , τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2-3 ώρες, γυρνώντας τες αρκετές φορές. Βγάζουμε το ψάρι με μια λαβίδα από τη μαρινάδα και την κρατάμε για να την ώρα του ψησίματος. Ψήνετε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, σε καυτή σχάρα ή σχαροτήγανο , περιχύνοντας κατά διαστήματα τον σολομό με την μαρινάδα .