
Καλοκαίρι χωρίς γαριδομακαρονάδα δεν γίνεται . Αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να προκύψει και ως ανακύκλωση της μαγειρεμένης γαρίδας που σας περίσσεψε. Φτιάξτε ένα μακαρόνι ή ένα ρύζι και το φαγητό θα γίνει σαν καινούριο .
- 1 κιλό γαρίδες μεσαίες
- 500 γρ σπαγγέτι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κίτρινη και 1 πορτοκαλί κομμένη σε ροδέλες
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο μπούκοβο
- λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια
- Τις μαρινάρουμε για 5- 10 λεπτά σε ένα σκεύος μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, την μουστάρδα ,τον άνηθο, το σκόρδο, το μπούκοβο , το πιπέρι , το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τις για 5 λεπτά και τις σβήνουμε με το ούζο.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ,μαζί με λίγα από τα καθαρισμένα κεφάλια της γαρίδας.
- Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε τα κεφάλια . Σουρώνουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε με τις γαρίδες και σερβίρουμε.
πολύ ωραία συνταγη αλλά γινεται ακομα καλυτερη με ντοματινια και φετα. Δοκιμασα αυτη του ΑΒ και βγηκε υπεροχη! http://www.ab.gr/index.php/wines_and_recipies/recipe/spaggeti_me_tomatinia_kai_garides δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε!
Το συγκεκριμενο πιατο δεν πρεπει να περιλαμβανεται στη χορτοφαγικη κουζινα