Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο
Αυτή η σαλάτα μπορεί να θεωρηθεί και ως πλήρες γεύμα. Είναι δροσερή, πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα και καθόλου παχυντική Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα 1 μαρούλι ή 1 άισμπεργκ χοντροκομμένο 5 κουταλιές σούπας καλαμπόκι βρασμένο 4 κουταλιές σούπας σταφίδες μαύρες 2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και λεπτοκομμένα 100 γρ φλούδες παρμεζάνας 5 κουταλιές σούπας ...

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας ή Πατσαβουρόπιτα .

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας ή Πατσαβουρόπιτα .
Αυτή η εύκολη τυρόπιτα είναι γνωστή σε διάφορα μέρη της Ελλάδας . Το όνομά της το παίρνει από τα …ατάκτος ερριμμένα φύλλα κρούστας που όμως την κάνουν αφράτη . Μπορούμε να βάλουμε ότι τυριά θέλουμε .Επίσης υπάρχει και στην γλυκιά της εκδοχή , όπου αντί για τυριά , βάζουμε  γιαούρτι, ζάχαρη, λάδι και ξύσμα εσπεριδοειδών. ...

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία
  Οι Ιταλοί κρέμες γάλακτος και τέτοια πράγματα δεν βάζουν στην καρμπονάρα τους. Μόνο αυγουλάκι και μπέικον. Την συνταγή μου την έδωσε ο φίλος Σπύρος που έζησε Ιταλία και  οι φίλοι του οι Ιταλοί του ‘δωσαν και κατάλαβε ! Τα μυστικά σε αυτή τη μακαρονάδα ( που κατά τ άλλα είναι πανεύκολη και γίνεται σε ...

Σαλάτα με σταφύλια, ρόκα και ροκφόρ, γέυσεις πολλών μποφόρ. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με σταφύλια, ρόκα και ροκφόρ, γέυσεις πολλών μποφόρ.
Μία εύκολη σαλάτα που συνδυάζει την γλύκα του σταφυλιού, την πιπεράδα της ρόκας και την μοναδική γεύση του μπλε τυριού…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 ματσάκι ρόκα Λίγα φύλλα γλυστρίδας (προαιρετικά) 1/2 κούπα σταφύλι χωρίς κουκούτσι 1 πιπεριά φλωρίνης 200 γρ ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί Ελαιόλαδο Ξύδι βαλσαμικό Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία ...

Σύκα τυλιγμένα με μπέικον στον φούρνο, μαγικός συνδυασμός

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σύκα τυλιγμένα με μπέικον στον φούρνο, μαγικός συνδυασμός
Εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί το γνωστό αστείο στο ίντερνετ ότι το μπέικον είναι το καλύτερο πράγμα σε ολόκληρο το σύμπαν, ότι είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου κ.τ.λ. Πίσω από αυτό κρύβεται μία αλήθεια το μπέικον είναι νόστιμο βρε αδερφέ όπως και να το κάνεις. Εδώ θα δούμε μία απλούστατη συνταγή με 2 μόνο ...

Μους μόκα . Μόκα – loca , τρελή απόλαυση !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μους μόκα . Μόκα - loca , τρελή απόλαυση !
Την συνταγή για την μους μόκα μου την έδωσε η φίλη Ελένη , που την είχε φτιάξει σε μορφή τούρτας- τσιζ κέικ . Εγώ την έκανα σε ατομικές δόσεις γευστικού ντελίριου .   Υλικά για 12 ποτήρια  1 πακέτο μπισκότα  digestive ή πτι μπερ 100 γρ βούτυρο λιωμένο 500 τυρί κρέμα 500 μλ κρέμα γάλακτος ...

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ
Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια. Υλικά για 16 μάφινς 100 γρ καπνιστός σολομός  1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα 3 αυγά 2 ...

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι …

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι ...
“Εκμέκ” στα τούρκικα θα πει “ψωμί” . Το γλυκό αυτό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα μέσω της αγαπημένης Κωνσταντινούπολης , στην βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μια συροπιασμένη ψωμένια βάση σαν παντεσπάνι και από πάνω έχει αρωματική κρέμα και ξηρούς καρπούς . Πολύ δημοφιλής είναι επίσης η εκδοχή με το καταΐφι στη βάση ( θα ...

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη
Το Schnitzel ή Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ότι είναι για μας η φασολάδα . Παραδοσιακό και δημοφιλέστατο τόσο στην Αυστρία όσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας  μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό. Στην Ελλάδα κάνουμε και σνίτσελ κοτόπουλου. ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο