LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Τούρτες  /  5 Μαΐου 2013

Τιραμισού mamma mia!

by Παναγιώτης
tiramisou
Ο Παναγιώτης προσπάθησε να κόψει το κομμάτι ίσια αλλά έτρεχαν τα σάλια του και έτρεμαν τα χέρια του.

 

Αυτό είναι το θρυλικό τιραμίσου της μάνας μου, οι φίλοι μου όταν την βλέπουν το πρώτο πράγμα που την ρωτάνε είναι πότε θα το ξαναφτιάξει. Ο Γιάννης πέρασε πριν μερικές ώρες και πήρε το ταψάκι του, ο Γιώργος θα περάσει το απόγευμα.  Avanti λοιπόν!

 

 

Τα υλικά μας

Για την κρέμα:

  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα)
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια Μασκαρπόνε ή άλλο cream cheese

Για το σιρόπι του Παντεσπανιού:

  • 2 φακελάκια στιγμιαίου καφέ
  • 5 κουταλιές της σούπας Κονιάκ
  • 5 κουταλιές νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Δείτε την συνταγή για το παντεσπάνι

Για την επικάλυψη του Τιραμισού μας:

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα τριμμένη (υγείας ή και γάλακτος)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

 

Προετοιμασία

Αρχικά φτιάχνουμε το παντεσπάνι όπως κάνουμε εδώ, και το κόβουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε το σιρόπι για το παντεσπάνι μας αναμειγνύοντας τα υλικά μας σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε καλά με ένα κουτάλι. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε την κρέμα μας, στο μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ή και φυτική κρέμα αν την προτιμούμε και αρχίζουμε να την χτυπάμε καλά. Όταν σφίξει προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε καλά, έπειτα προσθέτουμε το τυρί μας κουταλιά-κουταλιά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία αφράτη κρέμα.

Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι στην πιατέλα μας και περνάμε μία στρώση από την κρέμα μας, από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι. Περνάμε με την υπόλοιπη κρέμα μας το πάνω μέρος και τα πλάγια του γλυκού.

Ανακατεύουμε το κακάο με την άχνη σε μπολ και χρησιμοποιώντας μία κρησάρα (κοσκινάκι) πασπαλίζουμε την σκόνη κακάο-άχνη πάνω στο γλυκό.

Τέλος το πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλή μας όρεξη ;)

Στο ίδιο στυλ:

Δοσομετρητής : Κούπες σε γραμμάρια   ΑυτÏŒς είναι ένας αλφαβητικÏŒς δοσομετρητής για μετατροπή του ÏŒγκου της Κούπας σε Γραμμάρια. ΞεκινÏŽντας  με το ÏŒτι 1 Κούπα είναι 240ml ακολουθεί Πινάκας μετατροπής κούπας σε γραμμάρια 1 κούπα Αλεύρι > 125 γραμμάρια Αλεύρι 1 κούπα Αμύγδαλο τριμμένο >...

Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι) Η καταπληκτική αυτή τούρτα μας έχει συνοδέψει σε πολλά τραπέζια, γενέθλια και γιορτές . Η συνταγή είναι της φίλης μας της ΝικÏŽς και γι’ αυτÏŒ στην παρέα την λέμε «ΝικÏŽτουρτα» . Είναι ÏŒνομα και πράγμα, γιατί αν την φτιάξετε θα...

Σοκολατένιο παντεσπάνι (Βάση για κάθε καθώς πρέπει τούρτα) Σοκολατένιο Παντεσπάνι για αυτούς που δεν βαριούνται και θέλουν να έχουν τον έλεγχο των υλικÏŽν της τούρτας τους (αυτούς που έχουν θέματα δηλαδή).   Υλικά 4 αβγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι για ÏŒλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του...

Δεν είναι μούσι …είναι μους ( χαλβά )   Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορείτε να παίξετε με πολλές παραλλαγές. Είναι ένας ωραίος τρÏŒπος να χρησιμοποιήσετε τον χαλβά που σας έχει περισσέψει , αλλά και να κάνετε ένα πολύ γκουρμέ και ευπαρουσίαστο γλυκÏŒ που θα σας βγάλει ασπροπρÏŒσωπους...

Πλοήγηση άρθρων

Τζατζίκι με καρότο
Μπούτι από αρνί Λαδόκολλα στην γάστρα

1 comment

  • marilenium
    6 Μαΐου 2013

    τι να σου κάνει ένα ταψί …φτιάξτε τρία τέσσερα

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes