
Αυτό είναι το θρυλικό τιραμίσου της μάνας μου, οι φίλοι μου όταν την βλέπουν το πρώτο πράγμα που την ρωτάνε είναι πότε θα το ξαναφτιάξει. Ο Γιάννης πέρασε πριν μερικές ώρες και πήρε το ταψάκι του, ο Γιώργος θα περάσει το απόγευμα. Avanti λοιπόν!
Τα υλικά μας
Για την κρέμα:
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα)
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια Μασκαρπόνε ή άλλο cream cheese
Για το σιρόπι του Παντεσπανιού:
- 2 φακελάκια στιγμιαίου καφέ
- 5 κουταλιές της σούπας Κονιάκ
- 5 κουταλιές νερό
- 2 κουταλιές ζάχαρη
Δείτε την συνταγή για το παντεσπάνι
Για την επικάλυψη του Τιραμισού μας:
- 200 γραμμάρια σοκολάτα τριμμένη (υγείας ή και γάλακτος)
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία
Αρχικά φτιάχνουμε το παντεσπάνι όπως κάνουμε εδώ, και το κόβουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε το σιρόπι για το παντεσπάνι μας αναμειγνύοντας τα υλικά μας σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε καλά με ένα κουτάλι. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε την κρέμα μας, στο μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ή και φυτική κρέμα αν την προτιμούμε και αρχίζουμε να την χτυπάμε καλά. Όταν σφίξει προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε καλά, έπειτα προσθέτουμε το τυρί μας κουταλιά-κουταλιά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία αφράτη κρέμα.
Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι στην πιατέλα μας και περνάμε μία στρώση από την κρέμα μας, από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι. Περνάμε με την υπόλοιπη κρέμα μας το πάνω μέρος και τα πλάγια του γλυκού.
Ανακατεύουμε το κακάο με την άχνη σε μπολ και χρησιμοποιώντας μία κρησάρα (κοσκινάκι) πασπαλίζουμε την σκόνη κακάο-άχνη πάνω στο γλυκό.
Τέλος το πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει τουλάχιστον 2 ώρες.
Καλή μας όρεξη ;)
τι να σου κάνει ένα ταψί …φτιάξτε τρία τέσσερα