LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Ορεκτικά  /  9 Μαΐου 2013

Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)

by Παναγιώτης
Τορτίγια Εσπανιόλα
Ο Πέδρο αποφάσισε να φάει κάτι ελαφρύ εκείνο το βράδυ…

Την λένε τορτίγια εσπανιόλα ή τορτίγια ντε πατάτας και είναι νόστιμη, τόσο νόστιμη… Στην Ισπανία δεν έχω αξιωθεί να πάω ακόμα οπότε η πρώτη μου επαφή με την ομελέτα αυτή ήταν μέσω μιας φίλης Ισπανίδας και αργότερα στην Αργεντινή όπου την φτιάχνουν παντού  πολύ καλά και με διάφορους συνδυασμούς (και με chorizo). Σε αυτή την συνταγή έχω προσθέσει πιπεριά Φλωρίνης για να δώσω έξτρα γεύση και χρώμα ;)

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

  • 5 πατάτες μέτριες καθαρισμένες κομμένες για τηγάνι
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
  • 3 κούπες λάδι για το τηγάνισμα (εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκια Ρίγανη (προαιρετικά)
  • Φρέσκος Δυόσμος (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία

Σε πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί και προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, θέλουμε στην ουσία να τις “βράσουμε” στο λάδι για αυτό κρατάμε την φωτιά μας χαμηλή, δεν θέλουμε ροδίσουν οι πατάτες και τα κρεμμύδια μας, θέλουμε να λιώσουν. Τις πιπεριές τις βάζουμε από πάνω όπως θα δείτε στην πιο κάτω  φωτογραφία.

Σε ένα  σκεύος χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όσο αλάτι μας αρέσει και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χτυπάμε ξανά.

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από την φωτιά και με μεγάλη προσοχή, για μην καούμε, αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι (το λάδι αν θέλετε το βάζετε σε ένα σκεύος και το χρησιμοποιείτε ξανά για να τηγανίσετε). Προσθέτουμε τα αυγά και κρατάμε την θερμοκρασία χαμηλή. Η τορτίγια μας έχει αρχίσει να ψήνεται. Μπορείτε να την ελέγχετε σταδιακά ανασηκώνοντας την τορτίγια στα άκρα της χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα.

Όταν η τορτίγια είναι έτοιμη από την κάτω πλευρά θα πρέπει να την γυρίσετε δείτε ένα τρόπο για το πως μπορεί να γίνει αυτό:

Tortilla Espanola

Βάζουμε ξανά την τορτίγια στο τηγάνι και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμη κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία της πιο πάνω φωτογραφίας για να την βάλουμε στο πιάτο, στο οποίο θα την αφήσουμε να ξεκουραστεί για λίγο για να μπορέσουμε να την κόψουμε και να την σερβίρουμε.

Την δοκίμασα με 2 τρόπους: με φρέσκια ρίγανη και με φρέσκο δυόσμο, μου άρεσαν και τα δύο αλλά κλίνω πιο πολύ προς τον δυόσμο.

Τα λέμε ;)

Στο ίδιο στυλ:

Γεμιστά (και με ανθούς) ......

Tags

  • Κρασομεζές
  • Ουζομεζές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τούρτα Φράουλα – “Φράου Λία” η Μεγαλοπρεπής
Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα (Γιαπράκια ή Σαρμαδάκια).

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes