LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Παντεσπάνι, Τούρτες  /  21 Ιουνίου 2013

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά

by Μαριλού
τούρτα μπλάκ φόρεστ
Η Μαριλένα που έχει τον αμάζευτο, προσπάθησε να πείσει τον Παναγιώτη ότι δεν λείπει κομμάτι, αλλά ή τούρτα είναι στυλ pac man….

Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους (;) μας τους Γερμανούς για αυτή την πασίγνωστη τούρτα που στα γερμανικά λέγεται “SchwarzwälderKirschtorte”. Το όνομά  της το πήρε από τα φρούτα που φυτρώνουν στο ομώνυμο βουνό της χώρας , το Black Forest  και από τα οποία παρασκευάζεται το λικέρ Kirsch . Όπως και να το πείτε το γλυκό πάντως είναι κολασμένο . Μπορεί να γίνει και με κεράσια ή μούρα

Υλικά 

Για το παντεσπάνι σοκολάτας βλέπε σοκολατένιο παντεσπάνι 

Για την κρέμα 

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Πως το κάνουμε : Χτυπάμε  στο μίξερ την παγωμένη κρέμα, (μόλις την βγάλουμε από το ψυγείο), μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια  μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί .

Για τις στρώσεις και την επικάλυψη 

  • 400 γρ. βύσσινα κομπόστα ή γλυκό κουταλιού
  • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
  • (2 κουταλιές κορν φλάουερ + 2 κουταλιές ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα)

Πως το κάνουμε 

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκό κουταλιού , στραγγίζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και κρατάμε στην άκρη τα βύσσινα . Αραιώνουμε το σιρόπι με λίγο ζεστό νερό.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα βύσσινα , βράζουμε το σιρόπι μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουερ μέχρι να δέσει .
  3. Ραντίζουμε τα παντεσπάνια με το σιρόπι βύσσινου και το κονιάκ.
  4. Απλώνουμε μια δόση σαντιγί σε κάθε παντεσπάνι , προσθέτουμε μερικά βύσσινα και πασπαλίζουμε με την σοκολάτα .
  5. Τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας με τον ίδιο τρόπο .

 

Στο ίδιο στυλ:

Τούρτα Φράουλα – “Φράου Λία” η Μεγαλοπρεπής Μας κακομαθαίνετε κυρία Λία ! ( η γνωστή εκ Ναυπλίου ορμώμενη). Μας βλέπω στην επόμενη γιορτή (που είναι μάλλον η δική μου !) να το τσούζουμε με τούρτα φράουλα . Στην υγειά μας ! Υλικά  Τρία λευκά παντεσπάνια Για το λευκό παντεσπάνι δείτε την...

Τούρτα πραλίνα με μασκαρπόνε . Μεγάλη η χάρη της ! Την έμπνευση ,μου την έδωσε η φίλη μου η Barbie η μεγαλοπρεπής  . Έβαλα και γω το δικό μου touch και ιδού . Το πόσο πάει η πραλίνα σοκολάτας με το μασκαρπόνε δε λέγεται , μόνο τρώγεται .   Υλικά...

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα Το κλασσικό μπράουνι σε μια μικρή παραλλαγή με βύσσινα που μου περίσσεψαν είναι απλά τέλειο . Ωστόσο αν δεν έχετε βύσσινα μπορείτε να κρατήσετε την βασική συνταγή που παραμένει η ίδια και αν θέλετε αντικαταστήστε τα φουντούκια με καρύδια. Υλικά  150 γρ...

Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι) Η καταπληκτική αυτή τούρτα μας έχει συνοδέψει σε πολλά τραπέζια, γενέθλια και γιορτές . Η συνταγή είναι της φίλης μας της Νικώς και γι’ αυτό στην παρέα την λέμε «Νικώτουρτα» . Είναι όνομα και πράγμα, γιατί αν την φτιάξετε θα...

Tags

  • Γενέθλια
  • Γιορτή
  • Εορταστικές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Γερμανική (σχεδόν) αυθεντική πατατοσαλάτα, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes