Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά

Συνταγή από την/τον:

τούρτα μπλάκ φόρεστ

Η Μαριλένα που έχει τον αμάζευτο, προσπάθησε να πείσει τον Παναγιώτη ότι δεν λείπει κομμάτι, αλλά ή τούρτα είναι στυλ pac man….

Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους (;) μας τους Γερμανούς για αυτή την πασίγνωστη τούρτα που στα γερμανικά λέγεται “SchwarzwälderKirschtorte”. Το όνομά  της το πήρε από τα φρούτα που φυτρώνουν στο ομώνυμο βουνό της χώρας , το Black Forest  και από τα οποία παρασκευάζεται το λικέρ Kirsch . Όπως και να το πείτε το γλυκό πάντως είναι κολασμένο . Μπορεί να γίνει και με κεράσια ή μούρα

Υλικά 

Για το παντεσπάνι σοκολάτας βλέπε σοκολατένιο παντεσπάνι 

Για την κρέμα 

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Πως το κάνουμε : Χτυπάμε  στο μίξερ την παγωμένη κρέμα, (μόλις την βγάλουμε από το ψυγείο), μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια  μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί .

Για τις στρώσεις και την επικάλυψη 

  • 400 γρ. βύσσινα κομπόστα ή γλυκό κουταλιού
  • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
  • (2 κουταλιές κορν φλάουερ + 2 κουταλιές ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα)

Πως το κάνουμε 

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκό κουταλιού , στραγγίζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και κρατάμε στην άκρη τα βύσσινα . Αραιώνουμε το σιρόπι με λίγο ζεστό νερό.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα βύσσινα , βράζουμε το σιρόπι μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουερ μέχρι να δέσει .
  3. Ραντίζουμε τα παντεσπάνια με το σιρόπι βύσσινου και το κονιάκ.
  4. Απλώνουμε μια δόση σαντιγί σε κάθε παντεσπάνι , προσθέτουμε μερικά βύσσινα και πασπαλίζουμε με την σοκολάτα .
  5. Τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας με τον ίδιο τρόπο .

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.7/5 (6 ψήφοι )
Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά, 4.7 από 5 βασιζόμενο σε 6 ψήφους

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο