Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους (;) μας τους Γερμανούς για αυτή την πασίγνωστη τούρτα που στα γερμανικά λέγεται “SchwarzwälderKirschtorte”. Το όνομά της το πήρε από τα φρούτα που φυτρώνουν στο ομώνυμο βουνό της χώρας , το Black Forest και από τα οποία παρασκευάζεται το λικέρ Kirsch . Όπως και να το πείτε το γλυκό πάντως είναι κολασμένο . Μπορεί να γίνει και με κεράσια ή μούρα
Υλικά
Για το παντεσπάνι σοκολάτας βλέπε σοκολατένιο παντεσπάνι
Για την κρέμα
- 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Πως το κάνουμε : Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα, (μόλις την βγάλουμε από το ψυγείο), μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί .
Για τις στρώσεις και την επικάλυψη
- 400 γρ. βύσσινα κομπόστα ή γλυκό κουταλιού
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
- (2 κουταλιές κορν φλάουερ + 2 κουταλιές ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα)
Πως το κάνουμε
- Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκό κουταλιού , στραγγίζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και κρατάμε στην άκρη τα βύσσινα . Αραιώνουμε το σιρόπι με λίγο ζεστό νερό.
- Αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα βύσσινα , βράζουμε το σιρόπι μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουερ μέχρι να δέσει .
- Ραντίζουμε τα παντεσπάνια με το σιρόπι βύσσινου και το κονιάκ.
- Απλώνουμε μια δόση σαντιγί σε κάθε παντεσπάνι , προσθέτουμε μερικά βύσσινα και πασπαλίζουμε με την σοκολάτα .
- Τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας με τον ίδιο τρόπο .