LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Αφεψήματα, Τσάι  /  25 Ιουνίου 2013

Φτιάχνουμε τσάι δυόσμου και μιλάμε για το αγαπημένο μας μυρωδικό.

by Παναγιώτης

Τσάι δυόσμου

Ο δυόσμος ή Mentha spicata στην επιστημονική του ονομασία στην Ελλάδα χρησιμοποιείται κυρίως στο φαγητό αλλά τον συναντάμε να  χρησιμοποιείται σαν Αφέψημα ή σαν Έγχυμα (τσάι). Το αφέψημα αυτό είναι ιδανικό γιατρικό για τους πόνους του στομαχιού μιας και μειώνει την έκκριση γαστρικών υγρών και για τα αέρια για των ίδιο ακριβώς λόγο, αυτοί που πάσχουν από  γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση θα βρουν λοιπόν ένα μεγάλο σύμμαχο στην καταπολέμηση του προβλήματος. Οι ιδιότητες του όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς θα μας βοηθήσει σε ημικρανίες, πονόδοντο, κρυολογήματα, στην ουλίτιδα και φλεγμονές του φάρυγγα, αμυγδαλίτιδα σε θεραπεία με γαργάρες. Έχει χαλαρωτικές για τον οργανισμό δράσεις και καταπολεμά το άγχος και την καθημερινή ένταση, έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι καταπολεμά την υπερτρίχωση και τον δασυτριχισμό. Τέλος σταματά τον πολύ ενοχλητικό λόξυγγα.

Χρησιμοποιείται βέβαια και στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε κάθε είδους κεφτέ, σε σαλάτες, σε σούπες & σε άλλα πολλά, χρησιμοποιείται επίσης και σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.

Πως θα κάνουμε τσάι με φρέσκο δυόσμο (ανά μία κούπα)

  • 2 κλωνάρια φρέσκου δυόσμου
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τον δυόσμο και καθαρίζουμε τυχόν μαυρισμένα φύλλα, τοποθετούμε τα κλωνάρια δυόσμου ολόκληρα στην κούπας και τα γυρίζουμε για να κάτσουν στον πάτο.
  2. Βράζουμε το νερό μας το κατεβάζουμε από την φωτιά περιμένουμε 2 λεπτά για πέσει λίγο η θερμοκρασία και το ρίχνουμε στην κούπας. Το αφήνουμε να δράσει για 8 λεπτά και το απολαμβάνουμε.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσαγιέρα αν θέλετε να κάνετε περισσότερο τσάι ή μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μία καφετιέρα γαλλικού καφέ με έμβολο.

 

Στο ίδιο στυλ:

Φτιάχνουμε τσάι φασκόμηλου και μιλάμε για τις ιδιότητες του. Το φασκόμηλο ή όπως ονομάζεται επιστημονικά Salvia Officinalis, έχει χαρακτηριστεί ως το «βότανο της μακροζωίας” για αυτό και η λατινική του ονομασία salvia  προέρχεται από το salvare σημαίνει “αυτό που ανακουφίζει ή θεραπεύει”. Η καταγωγή του είναι από τη περιοχή...

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας. Από την Αργεντινή μου λείπουν οι φίλοι που έκανα, τα τοπία αξεπέραστης ομορφιάς αλλά και οι παρίγιες (ψησταριές). Το τυπικότερο κομμάτι κρέας είναι το bife de chorizo, και μην βιάζεστε ισπανομαθείς δεν έχει να κάνει με λουκάνικο (chorizo) είναι η...

Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες) Η γλυστρίδα ή γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα βότανο που βρίσκουμε στην εξοχή και στους κήπους μας και πολλές φορές θεωρείται ζιζάνιο. Έχει καθαρτική δράση για το αίμα μας και επίσης είναι διουρητικό βότανο. Την χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας (και...

Σκορδαλιά με ψωμί & καρύδι, αλιάδα από την Θράκη. Η (μάλλον) αυθεντική σκορδαλιά γιατί η πατάτα έχει μπει στην κουζίνα μας σχετικά τελευταία και έχει αντικαταστήσει υλικά που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, η επονομαζόμενη “Θρακιώτικη” που φτιάχνεται με καρύδια και ψωμί, αν και πολλοί την κάνουν με καρύδια μόνο. Επίσης...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φανουρόπιτα . Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις…
Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes