LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ορεκτικά  /  15 Απριλίου 2013

Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική

by Παναγιώτης

ceviche

Η πρώτη μου επαφή με το Ceviche έγινε το 2010 όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Αργεντινή. Στο Buenos Aires λοιπόν κρυμμένο κάπου κοντά στο Congresso (το κοινοβούλιο της Αργεντινής,  αδελφής χώρας στα πάθη αλλά και στα λάθη ) στην οδό Hipólito Yrigoyen ένα μικρό Περουβιανό Εστιατόριο. Με ενθουσιασμό όταν επισκέφθηκα την Λατινική Αμερική για δεύτερη φορά το 2011-2012 και ειδικά το Περού, που για εμένα έχει μία εκπληκτική fusion κουζίνα, ανυπομονούσα να δοκιμάσω το φρέσκο λαχταριστό Ceviche ξανά. Σε αυτές τις περιοχές το φτιάχνουν λοιπόν με θαλασσινά (ceviche de mariscos) Πέρκα (troucha στα Ισπανικά)  ή Λαβράκι (cebo) αλλά μπορεί να φτιαχτεί με πολλά άλλα ψάρια όπως ο σολομός στην περίπτωση μας. Ο σολομός Ιχθυοτροφείου έχει ένα πλεονέκτημα , δεν κινδυνεύετε από διάφορα παράσιτα που μπορούμε να συναντήσουμε σε άλλα ψάρια και αυτό το αναφέρω για το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται στην ουσία ωμό. Το πιάτο αυτό θα το σερβίρετε σαν ορεκτικό ή μεζεδάκι.

 

Πάμε να δούμε την συνταγή:

 

Τα Υλικά μας

  • 2 Φιλέτα Σολομού 400-500 gr κομμένο σε κυβάκια, χωρίς την πέτσα φυσικά (Προσπαθούμε να βρούμε φρέσκο σολομό για αυτονόητους λόγους)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/2  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση κόκκινο)
  • 1  τσίλι ψιλοκομμένο
  • 1  κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο (Στην αυθεντική συνταγή δεν βάζουν τζίντζερ αλλά του ταιριάζει πολύ)
  • Λίγο Αλάτι ( Το φαγητό έχει αρκετά όξινη γεύση για αυτό μην το παρακάνετε)
  • Μαύρο Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2  Ματσάκι Κόλιαντρο Φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3-4 καρδιές μαρουλιού για το σερβίρισμα

 

Προετοιμασία 

Σε αντιοξειδωτικό σκεύος (ένα πυρέξ είναι μια χαρά), ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μας (εύκολο;). Φροντίζουμε όλα να καλύπτονται με το χυμό του Λάιμ και του λεμονιού.  Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο, κάθε μία ώρα ανακατεύουμε και φροντίζουμε να πάει ο χυμός παντού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Θα παρατηρήσετε ότι ο σολομός θα πάρει ένα άσπρο χρώμα σαν να έχει μαγειρευτεί. Πριν το σερβίρουμε διακοσμώντας το με τις καρδιές μαρουλιού και το μαύρο πιπέρι, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά γιατί δεν είναι ωραίο να το φάμε πολύ παγωμένο.

Καλή όρεξη και περιμένω νέα σας αν το φτιάξετε ;)

 

Φωτογραφία Kondor83/Shutterstock.com

Στο ίδιο στυλ:

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες Από τον καιρό που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρόσωπα οικεία που θυμίζουν Ευρωπαϊκό νότο. Η Αργεντίνικη κουζίνα...

Πλοήγηση άρθρων

Γλάσο σοκολάτας για όλες τις χρήσεις & όλες τις (διασ)τροφές
Σαλάτα με Παπάγια, Ντομάτα, Κρεμμύδι & Κόλιαντρο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes