Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα
Ένα εξαιρετικό και νόστιμο πιάτο που μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία. Το κάνουμε όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι στα γρήγορα και το το συνοδεύουμε με ένα καλό λευκό κρασί.   Υλικά 2 κούπες ρύζι αρμπόριο Μισό κιλό μανιτάρια (άσπρα είναι καλά αλλά  προτιμήστε τα καφέ) 1 χούφτα πορτσίνι αποξηραμένα 1 πακέτο κάστανα ή 200 ...

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got ...

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , ...

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;.
Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα “γλυκά” εντόσθια του, μαγειρεύεται συνήθως (όταν είναι φρέσκος και έχει ψαρευτεί νωρίς το πρωί πριν φάει) με τα εντόσθιά του αφού έχει αφαιρεθεί η χολή του βέβαια ;) Εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό σε φιλέτο ...

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 3 ...

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.
Αυτό είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να σου βγάλει 6 μερίδες με απλά και υγιεινά υλικά. Το φαγητό το έχω συναντήσει στην Αγγλία και είναι στο στυλ της πίτας του βοσκού μόνο που αντί για κιμά έχει μπιζέλια (όπως τα έλεγε η γιαγιά μου)…   Τα υλικά μας (για 6 μερίδες) Για ...

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ.
Πιάτο ελαφρώς μπελαλίδικο λόγω του τηγανίσματος της μελιτζάνας και της σάλτσας αλλά θα ανταμειφθείτε από την γεύση του. Το μπλε τυρί είναι παράγωγο αγελαδινού ή και αιγοπρόβειου γάλακτος σε συνδυασμό μυκητών του γένου Penicillium. Στην διατροφή μας υπολογίζεται ότι έχουν  μπει εδώ και  κάποιες χιλιετίες αν σκεφτείτε ότι το Ιταλικό γκοργκοντζόλα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ...

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.
Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτόπουλο, θαλασσινά ή ακόμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα μπορέσετε να τα βρείτε σχετικά εύκολα…   Τα υλικά μας (αρκετή για 8 μερίδες φαγητού) ...

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία
  Οι Ιταλοί κρέμες γάλακτος και τέτοια πράγματα δεν βάζουν στην καρμπονάρα τους. Μόνο αυγουλάκι και μπέικον. Την συνταγή μου την έδωσε ο φίλος Σπύρος που έζησε Ιταλία και  οι φίλοι του οι Ιταλοί του ‘δωσαν και κατάλαβε ! Τα μυστικά σε αυτή τη μακαρονάδα ( που κατά τ άλλα είναι πανεύκολη και γίνεται σε ...

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.
Η ξαδέρφη Ελένη έκανε μία εκδοχή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ και κιμά, το πιάτο έτσι πλησιάζει την τουρκό-περσό-αραβική εκδοχή του μόνο που δεν περιέχει κρέας…   Τα υλικά μας 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε φέτες 6-8 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο