
Φαγητάκι σπέσιαλ έτοιμο σε 30 λεπτά, προτίμησα να το κάνω καυτερό αλλά αν δεν το αντέχετε μπορεί να παραλείψετε το μπούκοβο και το πιάτο δεν θα χάσει τίποτα από την νοστιμιά του…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 1 1/2 κούπα τραχανάς ξυνός
- 4-5 κομμάτια λιαστής ντομάτας
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα [glossary id=’2927′ slug=’%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%b2%ce%bf’ /] (προαιρετικά)
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3-4 κούπες ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα ρίχνουμε τις μισές λιαστές ντομάτες, το φασκόμηλο, τον βασιλικό και την πιπεριά. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά τσιγαρίζοντας τον για 1 λεπτό, προσθέτουμε στον τραχανά μισή κούπα ζεστό νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο αν θέλουμε.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να προσθέτουμε νερό όταν το χρειάζεται. Ο τραχανάς θέλει γύρω στα 20 λεπτά για να γίνει.
- Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα χυλωμένο τραχανά. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό με τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και έξτρα φρέσκο βασιλικό.