LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  26 Ιουλίου 2013

Spicy τραχανάς με λιαστές ντομάτες, τραχανότο κεφάλαιον δεύτερον.

by Παναγιώτης
Τραχανάς με λιαστές ντομάτες
Ο Γιάννης ο επονομαζόμενος και “καυτός” έβαζε μπούκοβο μέχρι και στο γάλα του….

Φαγητάκι σπέσιαλ έτοιμο σε 30 λεπτά, προτίμησα να το κάνω καυτερό αλλά αν δεν το αντέχετε μπορεί να παραλείψετε το μπούκοβο και το πιάτο δεν θα χάσει τίποτα από την νοστιμιά του…

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

  • 1 1/2 κούπα τραχανάς ξυνός
  • 4-5 κομμάτια λιαστής ντομάτας
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο φασκόμηλο  ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα  Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 κούπες ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα ρίχνουμε τις μισές λιαστές ντομάτες, το φασκόμηλο, τον βασιλικό και την πιπεριά. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά τσιγαρίζοντας τον για 1 λεπτό, προσθέτουμε στον τραχανά μισή κούπα ζεστό νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο αν θέλουμε.
  3. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να προσθέτουμε νερό όταν το χρειάζεται. Ο τραχανάς θέλει γύρω στα 20 λεπτά για να γίνει.
  4. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα χυλωμένο τραχανά. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό με τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και έξτρα φρέσκο βασιλικό.

Στο ίδιο στυλ:

Τραχανότο με μελιτζάνες και πιπεριές, τραχανάς καλοκαιρινός. Ο ξινÏŒχοντρος, ο χÏŒντρος ,ο τραχανάς, ο ξινÏŒς ή ÏŒπως τον λένε είναι μεγάλη εφεύρεση, άλλοι τον κάνουν σούπα, άλλοι τον βάζουν μέχρι και στα γεμιστά γιατί είναι παν-νÏŒστιμος και απλÏŒς. Σε αυτή την συνταγή τον μαγείρεψα ÏŒπως θα μαγειρεύαμε...

Σπιτικές λιαστές ντομάτες, με την χορηγία του Ελληνικού ήλιου. Το να κάνεις λιαστές ντομάτες στην Ελλάδα είναι εύκολο, το μÏŒνο που χρειάζεσαι είναι λίγη υπομονή και ο ήλιος θα τις αφυδατÏŽσει αργά δημιουργÏŽντας την αξεπέραστη γεύση που ÏŒλοι ξέρουμε. Στα συν μπορείτε να προσθέσετε ÏŒτι μυρωδικÏŒ θέλετε, θα μπορέσετε...

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρÏŒνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ÏŽριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερÏŒ μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκÏŒρδο ψιλοκομμένο...

Σολομός με μουστάρδα και πορτοκάλι. Ωμέγα 3 και λατρεία   Υλικά  2 φιλέτα σολομού  χυμÏŒς και ξύσμα απÏŒ 2 πορτοκάλια 3 κουταλιές μουστάρδα δυνατή 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο 2 κουταλιές λάδι αλάτι   Πως το κάνουμε  Μαρινάρουμε τα φιλέτα μαζί με ÏŒλα τα υλικά για μία ÏŽρα...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια.
Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes