Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got ...

Ρυζόγαλο κλασσικό με άρωμα βανίλιας & εσπεριδοειδών. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ρυζόγαλο κλασσικό με άρωμα βανίλιας & εσπεριδοειδών.
Αυτή είναι η συνταγή για το κλασσικό ρυζόγαλο με το οποίο με μεγάλωσε η μάνα μου, ένα γλυκό απλό και πολύ δημοφιλές ειδικά στις παιδικές ηλικίες..   Υλικά 4 κούπες γάλα πλήρες 1/2 κούπα ρύζι γλασέ 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι Βανίλια (1 βανιλίνη) ...

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.
Αυτό είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να σου βγάλει 6 μερίδες με απλά και υγιεινά υλικά. Το φαγητό το έχω συναντήσει στην Αγγλία και είναι στο στυλ της πίτας του βοσκού μόνο που αντί για κιμά έχει μπιζέλια (όπως τα έλεγε η γιαγιά μου)…   Τα υλικά μας (για 6 μερίδες) Για ...

Τράιφλ με γιαούρτι, πτι μπερ & ψητά νεκταρίνια. Αι αμ ιν λοβ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τράιφλ με γιαούρτι, πτι μπερ & ψητά νεκταρίνια. Αι αμ ιν λοβ.
Γλυκό ψυγείου σαν τράιφλ είναι αυτό εδώ, με στραγγιστό γιαουρτάκι και αρώματα κανέλας και γαρίφαλου. Στην θέση των ψητών φρούτων μπορείτε να βάλετε κομπόστα ή μαρμελάδα αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να ψήνετε και έτσι γίνεται πανεύκολο και πολύ γρήγορο,,,   Τα υλικά μας (για 4 κούπες διαμέτρου 10 cm) 3  νεκταρίνια ή ...

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.
Οι σάλτσες με μπλε τυρί είναι ένας εύκολος τρόπος για να απογειώσετε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, εδώ θα δούμε μία πανεύκολη με ελληνικό γιαούρτι που μπορείτε να την σερβίρετε με οποιοδήποτε κομμάτι κρέας φούρνου ή σχάρας…   Τα υλικά μας (για μερίδες) 4 μπούτια κοτόπουλου (μπορείτε να κάνετε και ολόκληρο κοτόπουλο αν θέλετε στην σούβλα ή ...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα
Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα . Τώρα αν εσείς επιμένετε , μην βαράτε , βάλτε ...

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ
Η ψητή πατάτα ή jacket potato όπως την λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πιατάκι στυλ fast food που μπορείς να βρεις σε όλα τα μικρά cafe ή εστιατόρια που κάνουν πρωινό & μεσημεριανό. Στην πρώτη εταιρία που δούλεψα στην Αγγλία λοιπόν το jacket potato είχε γίνει εβδομαδιαία ιεροτελεστία, κάθε Τρίτη ή Τετάρτη μαζί με ...

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά
Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους (;) μας τους Γερμανούς για αυτή την πασίγνωστη τούρτα που στα γερμανικά λέγεται “SchwarzwälderKirschtorte”. Το όνομά  της το πήρε από τα φρούτα που φυτρώνουν στο ομώνυμο βουνό της χώρας , το Black Forest  και από τα οποία παρασκευάζεται το λικέρ Kirsch . Όπως και να το πείτε το γλυκό πάντως ...

Σπιτικό κλαμπ σάντουιτς (club sandwich). Και ο εργένης έχει ψυχή 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικό κλαμπ σάντουιτς (club sandwich). Και ο εργένης έχει ψυχή
Θυμάμαι την πρώτη φορά που έφαγα σπιτικό κλαμπ σάντουιτς ( μέχρι τότε μόνο στα γνωστά ταχυφαγία έτρωγα) , ήταν όταν ήμουν 16 χρονών , στο σπίτι της συμμαθήτριας μου της Ρόης, που μας κάλεσε μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς να μας κάνει το τραπέζι. Μετά επιδόθηκα και εγώ εις το σπορ της σπιτικής ταχυφαγίας ...

Κουρκούτι Μπύρας

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κουρκούτι Μπύρας
  Αυτό τον εύκολο χυλό (κουρκούτι) μπύρας μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να τηγανίσουμε θαλασσινά (γαρίδες καλαμαράκια) και λαχανικά. Τα υλικά μας 1 κούπα αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 κούπα μπίρα αλάτι Πιπέρι φρεσκοτριμμένο Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ότι ψιλοκομμένο μυρωδικό θέλουμε βασιλικό, δυόσμο, μάραθο, άνηθο, κόλιανδρο κ.τ.λ. Επίσης αν θέλετε να το κάνετε ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο