Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.
Από την Αργεντινή μου λείπουν οι φίλοι που έκανα, τα τοπία αξεπέραστης ομορφιάς αλλά και οι παρίγιες (ψησταριές). Το τυπικότερο κομμάτι κρέας είναι το bife de chorizo, και μην βιάζεστε ισπανομαθείς δεν έχει να κάνει με λουκάνικο (chorizo) είναι η μεγαλύτερη και  νοστιμότερη μπριζόλα που έχω φάει στην ζωή μου. Το Αργεντίνικο βοδινό είναι αξεπέραστης ...

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!
  Είδα τα καλαμπόκια στην Λαϊκή και πήρα την απόφαση να φτιάξω (χ)ουμίτας (το h είναι σιωπηρό), το ορεκτικό ή σνακ που δοκίμασα για πρώτη φορά στο Puerto Varas στην Χιλή. Στην τρομερή αυτή πόλη που η τοπική κουζίνα σμίγει με αυτή που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες από την Γερμανία και είναι εμφανές παντού ...

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα.
Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική Αμερική από την Χιλή μέχρι το Μεξικό και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει και τον ...

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες
Από τον καιρό που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρόσωπα οικεία που θυμίζουν Ευρωπαϊκό νότο. Η Αργεντίνικη κουζίνα είναι μία μίξη Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και πιάτων των ιθαγενών, μην ξεχνάμε την Ελληνική επιρροή ...

Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)
Την λένε τορτίγια εσπανιόλα ή τορτίγια ντε πατάτας και είναι νόστιμη, τόσο νόστιμη… Στην Ισπανία δεν έχω αξιωθεί να πάω ακόμα οπότε η πρώτη μου επαφή με την ομελέτα αυτή ήταν μέσω μιας φίλης Ισπανίδας και αργότερα στην Αργεντινή όπου την φτιάχνουν παντού  πολύ καλά και με διάφορους συνδυασμούς (και με chorizo). Σε αυτή την ...

Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική
Η πρώτη μου επαφή με το Ceviche έγινε το 2010 όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Αργεντινή. Στο Buenos Aires λοιπόν κρυμμένο κάπου κοντά στο Congresso (το κοινοβούλιο της Αργεντινής,  αδελφής χώρας στα πάθη αλλά και στα λάθη ) στην οδό Hipólito Yrigoyen ένα μικρό Περουβιανό Εστιατόριο. Με ενθουσιασμό όταν επισκέφθηκα την Λατινική Αμερική για ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο