Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.
  Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά ...

Σούπα νουντλς με κοτόπουλο (chicken noodle soup), Χιγιά! 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σούπα νουντλς με κοτόπουλο (chicken noodle soup), Χιγιά!
  Το Λονδίνο με έχει διδάξει πολλά για τις κουζίνες του κόσμου και όχι γιατί υπάρχουν εστιατόρια σχεδόν για κάθε μία από αυτές,  αλλά γιατί μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν τα πάντα από τα χέρια φίλων και γνωστών στο σπίτι τους απολαμβάνοντας την παρέας τους, και αυτή τελικά  είναι η μαγεία του, η πολυπολιτισμικότητα του, το ...

Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό.
Φτιάξαμε τις προάλλες την σπιτική πάστα για κάρυ και την είχαμε αποθηκευμένη στο ψυγείο (όπως σας εξήγησα στην συνταγή), σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα κάρυ χορτοφαγικό ή vegan, έχουμε την βάση λοιπόν έτοιμη και εύκολα και με λίγα επιπλέον υλικά θα ετοιμάσουμε το πιάτο μας. Στην Ινδία το πιάτο ονομάζεται chole και υπάρχει με διάφορες ...

Κότοπουλο κάρυ (chicken curry), μερικοί το προτιμούν καυτό.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κότοπουλο κάρυ (chicken curry), μερικοί το προτιμούν καυτό.
Ο ξάδερφος μου απαιτούσε φαγητό με κάρυ τελευταία και εγώ επειδή είχα να φάω ινδικό πολύ καιρό βάλθηκα να ικανοποιήσω επιθυμίες. Το ινδικό το έμαθα στο Λονδινό, οι Άγγλοι το θεωρούν πλέον εθνικό πιάτο και ινδικά πιάτα όπως το τίκα μασάλα έχουν δημιουργηθεί στην Αγγλία, αυτό φυσικά λόγω του πάρε-δώσε που υπήρχε λόγω της “Αυτοκρατορίας” ...

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.
Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτόπουλο, θαλασσινά ή ακόμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα μπορέσετε να τα βρείτε σχετικά εύκολα…   Τα υλικά μας (αρκετή για 8 μερίδες φαγητού) ...

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
  Την μελιτζανοσαλάτα μας την αγαπάμε στην Ελλάδα και την φτιάχνουμε με διαφορετικούς τρόπους και ειδικά το καλοκαίρι που είναι η εποχή της μελιτζάνας. Πάμε όμως να δούμε όμως μία εκδοχή που φτιάχνεται σε χώρες της μέσης ανατολής και σε άλλες αραβικές χώρες (Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ισραήλ) και λέγεται Μπαμπα γκανούς ή Μπαμπά γκανούι. Φτιάχνεται ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μουσακάς. The famous greek mousaka
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την ελληνική εκδοχή πάντως του μουσακά ,όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα , υπεύθυνος είναι ο Νικόλαος ...

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα
Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή οποίο άλλο μεγάλο ψάρι. Οι γεύσεις του τζίντζερ, του μελιού της σόγια σος  αλλά και ...

Ζεστή σαλάτα με φύτρες φασολιού από Κορέα μεριά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ζεστή σαλάτα με φύτρες φασολιού από Κορέα μεριά.
  Μην αρχίσετε να με ρωτάτε που θα βρω φύτρες φασολιού, ψημένο σουσαμέλαιο κ.τ.λ.  η απάντηση είναι μία “Σεβαστουπόλεως”. Αυτή είναι μία Κορεάτικη συνταγή που λέγεται Sookju Namul και βασικά τις φύτρες φασολιού οι Κορεάτες φίλοι μας τις ζεματάνε οπότε μπορείτε να το κάνετε και έτσι και θα έχει μία πιο ελαφριά γεύση και επίσης ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο