Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)
Οι μηλόπιτες είναι μάλλον το αγαπημένο μου γλυκό, τις αγαπώ όπως και να είναι. Μεγάλωσα με το στρούντελ μήλου της μάνας μου και μία άλλη βερσιόν που είναι σαν κέικ ξεσκέπαστη :) Αυτή εδώ είναι μία διαφορετική συνταγή που κάνουμε συχνά που είναι αμερικάνικου τύπου και είναι πολύ εύκολη συνταγή. Για την ζύμη: Υλικά 2 ...

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes. Mικρά και θαυματουργά.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes.  Mικρά και θαυματουργά.
  Τα καρότα της βιολογικής λαϊκής που σας έλεγα γίνανε και γλυκό ! Αυτή την συνταγή μπορείτε να την κάνετε είτε σε μεγάλο ταψί 22 εκατοστών και να γίνει ένα κλασσικό κέικ καρότο ή να την μοιράσετε σε ατομικά φαρμάκια για μάφινς όπως εδώ . Διαφέρει μόνο ο χρόνος ψησίματος . Το μεγάλο carrot cake ...

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah ! 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah !
Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει και μερικά καλά , αααα να τα λέμε αυτά . Ένα από τα καλά τους είναι και το Τσιζκέικ που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο .  Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμο . Εγώ το ελληνοποίησα ολίγον τι , βάζοντας γιαούρτι αντί για κρέμα μαζί με ...

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , ...

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.
Αυτό είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να σου βγάλει 6 μερίδες με απλά και υγιεινά υλικά. Το φαγητό το έχω συναντήσει στην Αγγλία και είναι στο στυλ της πίτας του βοσκού μόνο που αντί για κιμά έχει μπιζέλια (όπως τα έλεγε η γιαγιά μου)…   Τα υλικά μας (για 6 μερίδες) Για ...

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.
Οι σάλτσες με μπλε τυρί είναι ένας εύκολος τρόπος για να απογειώσετε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, εδώ θα δούμε μία πανεύκολη με ελληνικό γιαούρτι που μπορείτε να την σερβίρετε με οποιοδήποτε κομμάτι κρέας φούρνου ή σχάρας…   Τα υλικά μας (για μερίδες) 4 μπούτια κοτόπουλου (μπορείτε να κάνετε και ολόκληρο κοτόπουλο αν θέλετε στην σούβλα ή ...

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα
Το κλασσικό μπράουνι σε μια μικρή παραλλαγή με βύσσινα που μου περίσσεψαν είναι απλά τέλειο . Ωστόσο αν δεν έχετε βύσσινα μπορείτε να κρατήσετε την βασική συνταγή που παραμένει η ίδια και αν θέλετε αντικαταστήστε τα φουντούκια με καρύδια. Υλικά  150 γρ βούτυρο 1 φλιτζάνι ζάχαρη 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 3 αβγά 1/3 φλιτζανιού κακάο  ¾ φλιτζανιού αλεύρι ...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα
Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα . Τώρα αν εσείς επιμένετε , μην βαράτε , βάλτε ...

Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο
Ένα εύκολο σνακ για παιδιά από 2 έως 102 ετών και κυρίως υγιεινό καθώς δεν απαιτεί τηγάνισμα .  Κάντε τις κοτομπουκιές για να πάρετε πόντους στον διαγωνισμό super mom 2013 . Σερβίρουμε με ότι σάλτσα μας κάνει κέφι , κέτσαπ , μουστάρδα , μαγιονέζα ή σος γιαουρτιού .   Υλικά για 4 μερίδες  3 φιλέτα ...

Σπιτικό κλαμπ σάντουιτς (club sandwich). Και ο εργένης έχει ψυχή 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικό κλαμπ σάντουιτς (club sandwich). Και ο εργένης έχει ψυχή
Θυμάμαι την πρώτη φορά που έφαγα σπιτικό κλαμπ σάντουιτς ( μέχρι τότε μόνο στα γνωστά ταχυφαγία έτρωγα) , ήταν όταν ήμουν 16 χρονών , στο σπίτι της συμμαθήτριας μου της Ρόης, που μας κάλεσε μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς να μας κάνει το τραπέζι. Μετά επιδόθηκα και εγώ εις το σπορ της σπιτικής ταχυφαγίας ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο