Μους μόκα . Μόκα – loca , τρελή απόλαυση !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μους μόκα . Μόκα - loca , τρελή απόλαυση !
Την συνταγή για την μους μόκα μου την έδωσε η φίλη Ελένη , που την είχε φτιάξει σε μορφή τούρτας- τσιζ κέικ . Εγώ την έκανα σε ατομικές δόσεις γευστικού ντελίριου .   Υλικά για 12 ποτήρια  1 πακέτο μπισκότα  digestive ή πτι μπερ 100 γρ βούτυρο λιωμένο 500 τυρί κρέμα 500 μλ κρέμα γάλακτος ...

Ψητά σύκα με ροκφόρ, ξεσυκωτικό πιάτο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά σύκα με ροκφόρ, ξεσυκωτικό πιάτο.
Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο που ετοιμάζεται σε 20 με 25 λεπτά, ο συνδυασμός του μπλε τυριού με την γλυκύτητα του σύκου και με τις μικρές εκρήξεις γεύσεις από την φρέσκια ρίγανη και το τριμμένο πιπέρι θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Το μαγικό της συνταγής είναι ότι το ζουμερό  μαυρόσυκο (ή βασιλόσυκο) θα βγάλει τα υγρά ...

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.
Οι σάλτσες με μπλε τυρί είναι ένας εύκολος τρόπος για να απογειώσετε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, εδώ θα δούμε μία πανεύκολη με ελληνικό γιαούρτι που μπορείτε να την σερβίρετε με οποιοδήποτε κομμάτι κρέας φούρνου ή σχάρας…   Τα υλικά μας (για μερίδες) 4 μπούτια κοτόπουλου (μπορείτε να κάνετε και ολόκληρο κοτόπουλο αν θέλετε στην σούβλα ή ...

Σουδάκια με κρέμα και βύσσινα. Σου-σου-ραδες σε αράδες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σουδάκια με κρέμα και βύσσινα. Σου-σου-ραδες σε αράδες
Για τα σου τα χουμε ξαναπεί , όταν φτιάξαμε τη ζύμη . Αν θέλετε να κάνετε μια γλυκιά γέμιση στο πιτς φιτίλι φτιάξτε αυτή . Για τα σου βλέπε την συνταγή ζύμη για σουδάκια  Υλικά για την γέμιση  250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά  3 κουταλιές ζάχαρη άχνη 1 βανίλια βύσσινα κομπόστα ή κεράσια Πως ...

Μπεσαμέλ εύκολη με μπέσα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπεσαμέλ εύκολη με μπέσα.
Μία απλή συνταγή για μπεσαμέλ χωρίς κόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα φουρνιστά σας νόστιμα πιάτα, η συνταγή αυτή δεν ακολουθεί τα συνηθισμένα βήματα της συνταγής της μπεσαμέλ αλλά βγαίνει το ίδιο ωραία…   Τα υλικά μας 1 λίτρο γάλα 2 κρόκους αυγών χτυπημένοι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ...

Σουφλέ με μπρόκολο. Φούσκωσαν τα μυαλά μας.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σουφλέ με μπρόκολο. Φούσκωσαν τα μυαλά μας.
Το γνωστό σε όλους souflle που προέρχεται από την Γαλλική κουζίνα  , παίρνει το όνομά του  από το ρήμα soufller που θα πει “ανασαίνω” ,”φυσάω” ή “φουσκώνω” . Το φουσκωτό λοιπόν αυτό παρασκεύασμα που μπορεί να είναι αλμυρό ή γλυκό  ,στην αυθεντική του εκδοχή περιλαμβάνει κρέμα μπεσαμέλ ή αυγά χτυπημένα σε μαρέγκα . Στην ελληνοποιημένη ...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα
Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα . Τώρα αν εσείς επιμένετε , μην βαράτε , βάλτε ...

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου 3

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου
Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, ο πρώτος που ανακάλυψε την ζύμη για τα σου ,το 1540 ,ήταν ένας Ιταλός σεφ ονόματι Pantarelli ή Pantanelli, που δούλευε στην αυλή της  βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. Αργότερα  τον 18 ο  αιώνα ένας άλλος ζαχαροπλάστης ο Avice, μετονόμασε τα γλυκά σε choux λόγω του σχήματός τους , καθώς η λέξη choux στα ...

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!
  Τα υλικά μας για 6 μερίδες 500 γρ γιαούρτι 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε χονδρές ροδέλες 15-20 ντοματίνια ολόκληρα Μισή κίτρινη πιπέρια και μισή πορτοκαλί κομμένη σε στικς (βάλτε ότι χρώμα θέλετε ή ότι έχετε) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο ...

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου
Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την υγεία και για την ζαχαροπλαστική επίσης . Αυτήν την τάρτα την εμπνεύστηκα από μια Γαλλική συνταγή . Αλλά την ελληνοποίησα ολίγον τι , όσον αφορά την κρέμα . Γιατί είμαστε large . Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε . Υλικά Για την ζύμη 250 γρ. αλεύρι 125 γρ βούτυρο ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο