Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.
  Τα σαλιγκάρια ή χοχλιοί ή σφαλιγκάρια όπως τα λένε στο χωριό μου το ένδοξο (;!;!) Βαρθολομιό της Ηλείας είναι λιχουδιά μοναδική.  Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν τα βάζουν στο στόμα τους (καλύτερα περισσότερα για εμάς) αλλά όπως όλοι ξέρουμε στην Κρήτη μας τα λατρεύουν αλλά και επίσης και στην Πελοπόννησο, στα μέρη μου ...

Στάρι με τσι χοχλιούς (πλιγούρι με σαλιγκάρια)

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Στάρι με τσι χοχλιούς  (πλιγούρι με σαλιγκάρια)
  Η επέλαση τση Κρήτης συνεχίζεται … Το παραδοσιακό αυτό πιάτο της πατρίδας μου, είναι ο κολοφώνας της γεύσεως και της διατροφικής αξίας βεβαίως βεβαίως . Η καλής ποιότητας πρωτεΐνη των χοχλιών ( που είναι και νηστίσιμοι) , συνδυασμένη με τις φυτικές ίνες και τους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχει το σιτάρι είναι πρώτης τάξεως ...

Ψαρώσαμε… Χορταριασμένο Φαγκρί

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψαρώσαμε… Χορταριασμένο Φαγκρί
Αν για ένα πράγμα δοξάζω την Κρητικιά μανούλα μου είναι που με έμαθε να αγαπάω τα χόρτα και τα μυρωδικά της ελληνικής φύσης . Ο συνδυασμός με ψάρι, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει σε αυτή τη ζωή . Μπιενάλε βιταμινών και μετάλλων !   Υλικά 1 κιλό φαγκρί κομμένο σε μερίδες  ( ή ...

Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου. 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.
Τα γλυκά αυτά τα φτιάχνουν κυρίως το Πάσχα στην Κρήτη . Τα συναντάμε σε πολλές παραλλαγές ανά νομό. Στο Ηράκλειο τα λέμε Καλιιιιιτσούνια . Το (ι) δεν το τρώμε , γιατί κάνει την διαφορά !     Υλικά Για τη ζύμη 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 φλυτζάνι γάλα ½ φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού ...

Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)
Κολοκυθοανθοί, ανθοί ή κολοκυθολούλουδα που τα έλεγε και η γιαγιά μου και τα έριχνε στο ταψί με τα γεμιστά (μνήμες και σάλια).  Ένα πιάτο παραδοσιακό τσι Κρήτης και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά Κρητικά φαγητά.  Καταβροχθίζονται σε μία μπουκιά (άμα μεγάλο αγόρι σαν και μένα) και λιώνουν στο στόμα (μιαμ, μιαμ).     Τα υλικά ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο