Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
  Την μελιτζανοσαλάτα μας την αγαπάμε στην Ελλάδα και την φτιάχνουμε με διαφορετικούς τρόπους και ειδικά το καλοκαίρι που είναι η εποχή της μελιτζάνας. Πάμε όμως να δούμε όμως μία εκδοχή που φτιάχνεται σε χώρες της μέσης ανατολής και σε άλλες αραβικές χώρες (Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ισραήλ) και λέγεται Μπαμπα γκανούς ή Μπαμπά γκανούι. Φτιάχνεται ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μουσακάς. The famous greek mousaka
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την ελληνική εκδοχή πάντως του μουσακά ,όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα , υπεύθυνος είναι ο Νικόλαος ...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.
Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ όπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμόλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μόνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα που έδωσα στις πίτες μας είναι αυτό που ξέρουμε στην Ελλάδα σαν κυπριακή πίτα αλλά ...

Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια 7

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια
  Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού . Το Ρεβανί ή Ραβανί της Βέροιας είναι φημισμένο παντού . Αυτή  είναι η παραδοσιακή συνταγή που μου την έδωσε η κυρία Ιουλία από την Ελιά Βεροίας . Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία και λέγεται επίσης revani . Το συναντάμε και ...

Χούμους με μαύρες ελίες

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χούμους με μαύρες ελίες
Οι ξένοι για ένα παράξενο λόγο νομίζουν ότι στην Ελλάδα τρώμε χούμους μέχρι και για πρωινό που να ‘ξεραν. Όπως και να ‘χει βέβαια δεν παύει τούτο το απλό ντιπ να είναι νοστιμότατο και πολύ υγιεινό.   Τα υλικά μας 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα 5-7  κουταλιές της σούπας  ταχίνι* 5-7 κουταλιές χυμός λεμόνι* 1/2 με ...

Εύκολο λαχματζούν με αραβική πίτα . Σαλάμ Αλέκουμ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Εύκολο λαχματζούν με αραβική πίτα . Σαλάμ Αλέκουμ
    Το λαχματζούν είναι η “πίτσα της ανατολής” . Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας κάνει κέφι πχ ζύμη για πίτσα ή πίτα για σουβλάκι (το ζυμάρι μπορείτε , bien sure ,να το φτιάξετε και μόνοι σας  …λέμε τώρα ).   Υλικά 250 γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο 2 κουταλιές της σούπας λάδι ...

Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)
  Μεγάλωσα με αυγά με ντομάτα και όχι με στραπατσάδα και είμαι καλά, γιατί καλή είναι η στραπατσάδα αλλά το βέρσιον που κάνουν στην περιοχή μου (Βαρθολομιό Ηλείας) είναι κλάσεις ανώτερο. Το περίεργο όμως είναι ότι η περιοχή μου είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) που φτιάχνουν τα αυγά ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο