Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.
  Τα σαλιγκάρια ή χοχλιοί ή σφαλιγκάρια όπως τα λένε στο χωριό μου το ένδοξο (;!;!) Βαρθολομιό της Ηλείας είναι λιχουδιά μοναδική.  Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν τα βάζουν στο στόμα τους (καλύτερα περισσότερα για εμάς) αλλά όπως όλοι ξέρουμε στην Κρήτη μας τα λατρεύουν αλλά και επίσης και στην Πελοπόννησο, στα μέρη μου ...

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ. 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ.
Η χοντρομπίγουλη ή μπίγουλη (σε άλλες περιοχές λέγεται και χοντρομενούδελο)  έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές στην περιοχή στην οποία μεγάλωσα , ένα απλό φαγητό αλλά και νόστιμο είναι μία σούπα ντομάτας με χοντρό φιδέ. Η καταγωγή του πιάτου είναι σίγουρα από τα Επτάνησα και είναι λογικό να έχει περάσει στην Ηλεία και την Αχαΐα μέσω ...

Κουσκουσές (κους κους) στην κατσαρόλα 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κουσκουσές (κους κους) στην κατσαρόλα
Κουσκουσές = Ζυμαρικό σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τα Ελληνικά ζυμαρικά είναι πολλά, ποικιλόμορφα και πολύ νόστιμα, ο κουσκουσές είναι ένα ζυμαρικό που φτιάχνουν στην Ηλεία (βέρσιον του κους κους). Φτιάχνεται με αυγά, πρόβειο γάλα και αλεύρι, μαγειρεύεται όπως το κριθαράκι στην κατσαρόλα αλλά και στον φούρνο. Συνήθως συνοδεύεται με κρέας αλλά εδώ θα δούμε μία χορτοφαγική ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο