Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι …

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι ...
“Εκμέκ” στα τούρκικα θα πει “ψωμί” . Το γλυκό αυτό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα μέσω της αγαπημένης Κωνσταντινούπολης , στην βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μια συροπιασμένη ψωμένια βάση σαν παντεσπάνι και από πάνω έχει αρωματική κρέμα και ξηρούς καρπούς . Πολύ δημοφιλής είναι επίσης η εκδοχή με το καταΐφι στη βάση ( θα ...

Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια 7

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια
  Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού . Το Ρεβανί ή Ραβανί της Βέροιας είναι φημισμένο παντού . Αυτή  είναι η παραδοσιακή συνταγή που μου την έδωσε η κυρία Ιουλία από την Ελιά Βεροίας . Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία και λέγεται επίσης revani . Το συναντάμε και ...

Σουτζουκάκια της μαμάς . Σουτζούκ λουκούμ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σουτζουκάκια της μαμάς . Σουτζούκ λουκούμ
  Τα Σμυρναίικα σουτζουκάκια είναι από τις πιο κλασσικές και αγαπημένες συνταγές της Πολίτικης κουζίνας . Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν από τα κοινά κεφτεδάκια είναι τα μπαχαρικά που μπαίνουν στον κιμά και κυρίως το κύμινο και η κανέλλα . Κάθε παραδοσιακή μάνα και γιαγιά  ένα σουτζουκάκι θα το φτιάξει κάποια στιγμή και θα ...

Μοσχάρι γιουβέτσι . Ο μόσχος ο σιτευτός

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μοσχάρι γιουβέτσι . Ο μόσχος ο σιτευτός
  Το γιουβέτσι είναι κλασικό πιάτο οικογενειακού τραπεζιού που το συναντάμε σε παραλλαγές και στην υπόλοιπη  Μεσόγειο και στα Βαλκάνια . Η ονομασία προέρχεται από την τούρκικη λέξη “guvec” ,που περιγράφει το σκεύος μέσα στο οποίο μαγείρευαν το κρέας με λαχανικά . Στη χώρα μας η συνηθέστερη εκδοχή για το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι ,είναι κρέας ...

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα (Γιαπράκια ή Σαρμαδάκια).

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα (Γιαπράκια ή Σαρμαδάκια).
  Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα (Γιαπράκια ή Σαρμαδάκια). Ο ντολμάς , που στα τουρκικά σημαίνει «γεμιστός»,  συναντιέται σε πολλά μέρη του κόσμου,Τουρκία, Ρωσία, Μέση Ανατολή, κεντρική και νότια Ασία . Ίσως ο πιο γνωστός είναι αυτός που παρασκευάζεται με αμπελόφυλλα και κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πολλά ονόματα , αλλά όπου τον βρείτε πιάστε τον ! Προσφέρεται αμοιβή ! Υλικά ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο