Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes. Mικρά και θαυματουργά.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes.  Mικρά και θαυματουργά.
  Τα καρότα της βιολογικής λαϊκής που σας έλεγα γίνανε και γλυκό ! Αυτή την συνταγή μπορείτε να την κάνετε είτε σε μεγάλο ταψί 22 εκατοστών και να γίνει ένα κλασσικό κέικ καρότο ή να την μοιράσετε σε ατομικά φαρμάκια για μάφινς όπως εδώ . Διαφέρει μόνο ο χρόνος ψησίματος . Το μεγάλο carrot cake ...

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ
Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια. Υλικά για 16 μάφινς 100 γρ καπνιστός σολομός  1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα 3 αυγά 2 ...

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι
  Ο μπακαλιάρος μπιάνκο είναι ένα πιάτο που φτιάχνουν συχνά στα Επτάνησα και κυρίως στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα . Μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε άλλο λευκόσαρκο ψάρι που κάνει για βραστό.   Υλικά   1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος κομμένος σε μερίδες  4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 1/2 ...

Βασική ζύμη για πίτσα. Τέλος τα έτοιμα 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Βασική ζύμη για πίτσα. Τέλος τα έτοιμα
Αυτή η βασική ζύμη για πίτσα γίνεται πανεύκολα και πετυχαίνει πάντα . Μπορείτε  να κάνετε και παραλλαγές , προσθέτοντας ένα κουταλάκι ξερά αρωματικά στο ζυμάρι (όπως ρίγανη, θυμάρι κλπ) ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.   Υλικά για ένα ταψί 28 επί 35  3 κούπες αλεύρι για όλες τις ...

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας
Η συνταγή της κολοκυθόπιτας είναι της κολλητής μου της Κατερίνας . Είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη και εύκολα κατεβάζεις ένα ταψί , οπότε με ρέγουλα… Υλικά  Για το φύλλο  1 ποτήρι γάλα 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια αλεύρι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι Για τη γέμιση  1 κιλό κολοκύθια τριμμένα  1/2 κιλό φέτα θριμματισμένη ...

Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο
Ένα εύκολο σνακ για παιδιά από 2 έως 102 ετών και κυρίως υγιεινό καθώς δεν απαιτεί τηγάνισμα .  Κάντε τις κοτομπουκιές για να πάρετε πόντους στον διαγωνισμό super mom 2013 . Σερβίρουμε με ότι σάλτσα μας κάνει κέφι , κέτσαπ , μουστάρδα , μαγιονέζα ή σος γιαουρτιού .   Υλικά για 4 μερίδες  3 φιλέτα ...

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου 3

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου
Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, ο πρώτος που ανακάλυψε την ζύμη για τα σου ,το 1540 ,ήταν ένας Ιταλός σεφ ονόματι Pantarelli ή Pantanelli, που δούλευε στην αυλή της  βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. Αργότερα  τον 18 ο  αιώνα ένας άλλος ζαχαροπλάστης ο Avice, μετονόμασε τα γλυκά σε choux λόγω του σχήματός τους , καθώς η λέξη choux στα ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μουσακάς. The famous greek mousaka
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την ελληνική εκδοχή πάντως του μουσακά ,όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα , υπεύθυνος είναι ο Νικόλαος ...

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ. Μπέσαμε-λ μούτσο

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ. Μπέσαμε-λ μούτσο
Υλικά          500 γρ φύλλο κουρού ή σφολιάτα* 300 γρ φέτα  200 γρ μανούρι 100 γρ γραβιέρα 3 αυγά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλίες βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο μια πρέζα ρίγανη Πως το κάνουμε  Τρίβουμε όλα τα τυριά σε ...

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά
Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους (;) μας τους Γερμανούς για αυτή την πασίγνωστη τούρτα που στα γερμανικά λέγεται “SchwarzwälderKirschtorte”. Το όνομά  της το πήρε από τα φρούτα που φυτρώνουν στο ομώνυμο βουνό της χώρας , το Black Forest  και από τα οποία παρασκευάζεται το λικέρ Kirsch . Όπως και να το πείτε το γλυκό πάντως ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο