Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes. Mικρά και θαυματουργά.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes.  Mικρά και θαυματουργά.
  Τα καρότα της βιολογικής λαϊκής που σας έλεγα γίνανε και γλυκό ! Αυτή την συνταγή μπορείτε να την κάνετε είτε σε μεγάλο ταψί 22 εκατοστών και να γίνει ένα κλασσικό κέικ καρότο ή να την μοιράσετε σε ατομικά φαρμάκια για μάφινς όπως εδώ . Διαφέρει μόνο ο χρόνος ψησίματος . Το μεγάλο carrot cake ...

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah ! 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah !
Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει και μερικά καλά , αααα να τα λέμε αυτά . Ένα από τα καλά τους είναι και το Τσιζκέικ που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο .  Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμο . Εγώ το ελληνοποίησα ολίγον τι , βάζοντας γιαούρτι αντί για κρέμα μαζί με ...

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω
Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ;  ) Περίπου  25 μεσαία κομμάτια   Υλικά  2 αυγά 1 γιαούρτι ¾ κούπας λάδι 2 ½ κούπες φαρίνα ...

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.
Αυτή είναι μία παραδοσιακή πηλειορίτικη συνταγή την οποία την έμαθα από την Κυρία Νίκη στην ταβέρνα “Το μεϊντάνι” στην Ζαγορά του Πηλίου, είναι μία απλή συνταγή που συνδυάζει τις μυρωδιές της Ελληνικής φύσης, τα καταπληκτικά χόρτα και μυρωδικά με τα φρέσκα αυγουλάκια…     Τα υλικά μας 4 αυγά 300 γρ. χόρτα , μπορείτε να ...

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες
Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν κάνει και η μανούλα μου και σας τον παρουσιάζει.   Υλικά 1 1/2 κιλό ψάρι ...

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας ή Πατσαβουρόπιτα .

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας ή Πατσαβουρόπιτα .
Αυτή η εύκολη τυρόπιτα είναι γνωστή σε διάφορα μέρη της Ελλάδας . Το όνομά της το παίρνει από τα …ατάκτος ερριμμένα φύλλα κρούστας που όμως την κάνουν αφράτη . Μπορούμε να βάλουμε ότι τυριά θέλουμε .Επίσης υπάρχει και στην γλυκιά της εκδοχή , όπου αντί για τυριά , βάζουμε  γιαούρτι, ζάχαρη, λάδι και ξύσμα εσπεριδοειδών. ...

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία
  Οι Ιταλοί κρέμες γάλακτος και τέτοια πράγματα δεν βάζουν στην καρμπονάρα τους. Μόνο αυγουλάκι και μπέικον. Την συνταγή μου την έδωσε ο φίλος Σπύρος που έζησε Ιταλία και  οι φίλοι του οι Ιταλοί του ‘δωσαν και κατάλαβε ! Τα μυστικά σε αυτή τη μακαρονάδα ( που κατά τ άλλα είναι πανεύκολη και γίνεται σε ...

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ
Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια. Υλικά για 16 μάφινς 100 γρ καπνιστός σολομός  1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα 3 αυγά 2 ...

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι …

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι ...
“Εκμέκ” στα τούρκικα θα πει “ψωμί” . Το γλυκό αυτό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα μέσω της αγαπημένης Κωνσταντινούπολης , στην βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μια συροπιασμένη ψωμένια βάση σαν παντεσπάνι και από πάνω έχει αρωματική κρέμα και ξηρούς καρπούς . Πολύ δημοφιλής είναι επίσης η εκδοχή με το καταΐφι στη βάση ( θα ...

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη
Το Schnitzel ή Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ότι είναι για μας η φασολάδα . Παραδοσιακό και δημοφιλέστατο τόσο στην Αυστρία όσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας  μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό. Στην Ελλάδα κάνουμε και σνίτσελ κοτόπουλου. ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο