Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο
Τα έχουμε ξαναπεί για την λαδόκολλα, είναι τρόπος μοναδικός για εύκολο μαγείρεμα, ανακατεύω κλείνω ξεχνάω στον φούρνο για αρκετή ώρα, η γαλοπούλα ήταν και αλανιάρα από αυγό από τα γεννοφάσκια της δηλαδή, εκ Τρικάλων χορηγία του Παππού του Νάσου, για αυτό την σιγοψήσαμε για να μαλακώσει …     Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) ...

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.
Αν είστε χορτοφάγοι, αν νηστεύετε ή αν μνηστεύετε σας έχω πιάτο καταπληκτικό, σπανάκι με κριθαράκι και τυριά στον φούρνο…   Τα υλικά μας 1 κούπα κριθαράκι 300 γρ σπανάκι 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 ...

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου.
Αυτή είναι μία πραγματικά απλή μελιτζανοσαλάτα στο παραδοσιακό στυλ χωρίς μαγιονέζες ή γιαούρτι και πραγματικά αυτός ο συνδυασμός  των απλών υλικών βγάζει τα αρώματα του καλοκαιριού στην Μεσόγειο με τρόπο μοναδικό… Τα υλικά μας 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους(Περίπου 4 μελιτζάνες) 1 Πιπεριά Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω) 2 κουταλιές ...

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2
Είπα να τις ξαναπαντρέψω τις σαρδέλες αλλά και αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσω την παραδοσιακή συνταγή και επειδή έχω πάθει πλάκα με τις λιαστές ντομάτες που φτιάξαμε ετοίμασα την γέμιση της παντρειάς με αυτές…   Τα υλικά μας (Ανά 10 παντρεμένες, 20 ψάρια δηλαδή) 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 κουταλιά της ...

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού.
Αυτό εδώ είναι από τα τουρλού ανακύκλωση που φτιάχνω με ότι λαχανικά έχουν περισσέψει στο ψυγείο με μία μικρή διαφορά αυτή την φορά, πρόσθεσα γκοργκοντζόλα στο τέλος του ψησίματος ;)   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 300 γρ γκοργκοντζόλα ή άλλο μπλε τυρί 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα 6 κομμάτια 4 πράσινες πιπεριές κομμένες ...

Μακαρονοσαλάτα αγάπη μου, μακαρονάς το δι εντ. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρονοσαλάτα αγάπη μου, μακαρονάς το δι εντ.
Μία εύκολη, γρήγορη και γευστικότατη σαλάτα με μακαρόνια θα δούμε σε αυτή την συνταγή, εγώ επέλεξα να την κάνω με μακαρονάκι αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος ζυμαρικού σας αρέσει, επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λαχανικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο σας..   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 250 γρ ζυμαρικά 1 ...

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ.
Πιάτο ελαφρώς μπελαλίδικο λόγω του τηγανίσματος της μελιτζάνας και της σάλτσας αλλά θα ανταμειφθείτε από την γεύση του. Το μπλε τυρί είναι παράγωγο αγελαδινού ή και αιγοπρόβειου γάλακτος σε συνδυασμό μυκητών του γένου Penicillium. Στην διατροφή μας υπολογίζεται ότι έχουν  μπει εδώ και  κάποιες χιλιετίες αν σκεφτείτε ότι το Ιταλικό γκοργκοντζόλα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ...

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ. 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ.
Η χοντρομπίγουλη ή μπίγουλη (σε άλλες περιοχές λέγεται και χοντρομενούδελο)  έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές στην περιοχή στην οποία μεγάλωσα , ένα απλό φαγητό αλλά και νόστιμο είναι μία σούπα ντομάτας με χοντρό φιδέ. Η καταγωγή του πιάτου είναι σίγουρα από τα Επτάνησα και είναι λογικό να έχει περάσει στην Ηλεία και την Αχαΐα μέσω ...

Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!
Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασσικού πέστο με κουκουνάρι που είχαμε φτιάξει και στο παρελθόν. Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μπορούμε να διατηρήσουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέσα σε βάζο κλεισμένο αεροστεγώς . Βάλτε την πέστο σε ζυμαρικά , σε σάντουιτς και σε ότι άλλο σας φωτίσει ο Θεός . Υλικά για ένα ...

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.
Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με «πιάσει» το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…   Τα υλικά μας (για ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο