Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)
Οι μηλόπιτες είναι μάλλον το αγαπημένο μου γλυκό, τις αγαπώ όπως και να είναι. Μεγάλωσα με το στρούντελ μήλου της μάνας μου και μία άλλη βερσιόν που είναι σαν κέικ ξεσκέπαστη :) Αυτή εδώ είναι μία διαφορετική συνταγή που κάνουμε συχνά που είναι αμερικάνικου τύπου και είναι πολύ εύκολη συνταγή. Για την ζύμη: Υλικά 2 ...

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes. Mικρά και θαυματουργά.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes.  Mικρά και θαυματουργά.
  Τα καρότα της βιολογικής λαϊκής που σας έλεγα γίνανε και γλυκό ! Αυτή την συνταγή μπορείτε να την κάνετε είτε σε μεγάλο ταψί 22 εκατοστών και να γίνει ένα κλασσικό κέικ καρότο ή να την μοιράσετε σε ατομικά φαρμάκια για μάφινς όπως εδώ . Διαφέρει μόνο ο χρόνος ψησίματος . Το μεγάλο carrot cake ...

Σου περίσσεψε κρασί; Φτιάξε σιρόπι κρασιού!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σου περίσσεψε κρασί; Φτιάξε σιρόπι κρασιού!
Αυτή είναι μια καταπληκτική λύση για το κόκκινο κρασί που μπορεί να μας έχει περισσέψει (συμβαίνει συχνά) και είναι ένα σιρόπι που θα απογειώσει το παγωτό βανίλια ή το γιαούρτι μας ή ακόμα και φρούτα ωμά ή ψητά..   Τα υλικά μας (για 3 κούπες κρασί) Ανά 3 κούπες κόκκινο κρασί Χρειαζόμαστε 1 κούπα ζάχαρη ...

Ψητά μήλα γεμισμένα με μέλι και ταχίνι, ελά να παίξουμε τα μήλα. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά μήλα γεμισμένα με μέλι και ταχίνι, ελά να παίξουμε τα μήλα.
Στην βόλτα που έκανα στην λαϊκή αγορά το μάτι έπεσε στα μήλα Αγιάς, και η πρώτη σκέψη μου ήταν «μμμμ ένα μηλαράκι το έχω επιθυμήσει», σας συμβαίνει αυτό με τα μήλα; Μερικές φορές δεν θέλω να τα δω στα μάτια μου αλλά μερικές φορές τα αναζητώ, τέλος πάντων είπα μερικά από αυτά (αυτά που δεν ...

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.
Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτόπουλο, θαλασσινά ή ακόμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα μπορέσετε να τα βρείτε σχετικά εύκολα…   Τα υλικά μας (αρκετή για 8 μερίδες φαγητού) ...

Σύκα με μέλι και αρώματα στον φούρνο, συκώσαμε θερμοκρασία!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σύκα με μέλι και αρώματα στον φούρνο, συκώσαμε θερμοκρασία!
Αυτό είναι ένα από τα γλυκά που θα σας πάρει μισή ωρίτσα και είναι πολύ υγιεινό χωρίς να περιέχει ζάχαρη αλλά  χωρίς να υστερεί και στην γεύση, τρώγεται μόνο του ή μπορεί να συνοδέψει παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, γιαούρτι ή μπορείτε να σερβίρετε με λίγη κρέμα. Τα σύκα θα βγάλουν ένα όμορφο κόκκινο ζουμάκι και ...

Τράιφλ με γιαούρτι, πτι μπερ & ψητά νεκταρίνια. Αι αμ ιν λοβ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τράιφλ με γιαούρτι, πτι μπερ & ψητά νεκταρίνια. Αι αμ ιν λοβ.
Γλυκό ψυγείου σαν τράιφλ είναι αυτό εδώ, με στραγγιστό γιαουρτάκι και αρώματα κανέλας και γαρίφαλου. Στην θέση των ψητών φρούτων μπορείτε να βάλετε κομπόστα ή μαρμελάδα αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να ψήνετε και έτσι γίνεται πανεύκολο και πολύ γρήγορο,,,   Τα υλικά μας (για 4 κούπες διαμέτρου 10 cm) 3  νεκταρίνια ή ...

Ψητά νεκταρίνια με αρώματα, τέλειο υγιεινό γλυκάκι.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά νεκταρίνια με αρώματα, τέλειο υγιεινό γλυκάκι.
Τα νεκταρίνια που όλοι γνωρίζουμε είναι στην ουσία είναι ροδάκινα και κατάγονται από την Κίνα, σήμερα καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μας φυσικά. Αυτό είναι ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό που μπορεί να φαγωθεί σκέτο ή με την  συνοδεία παγωτού, γιαουρτιού ή κρέμας, πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε..   Τα υλικά μας ...

Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!
Το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας της σούβλας που αντιμετωπίζουμε συνήθως το Πάσχα με το άρνι ή και στα πανηγύρια με την γουρουνοπούλα. Μας έμεινε λοιπόν μισό κιλό γουρουνοπούλα από το πανηγύρι του  δεκαπενταύγουστου στο ψυγείο και την λυπήθηκε η ψυχή μου, είπα να την κάνω κοκκινιστή για να μην πάει χαμένη, με την ίδια ...

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness
Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα και πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια μπορείτε να βάλετε. Υλικά για 4-5 μπολ 2οο ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο