Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , ...

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου.
Αυτή είναι μία πραγματικά απλή μελιτζανοσαλάτα στο παραδοσιακό στυλ χωρίς μαγιονέζες ή γιαούρτι και πραγματικά αυτός ο συνδυασμός  των απλών υλικών βγάζει τα αρώματα του καλοκαιριού στην Μεσόγειο με τρόπο μοναδικό… Τα υλικά μας 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους(Περίπου 4 μελιτζάνες) 1 Πιπεριά Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω) 2 κουταλιές ...

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα γεμιστά με κιμά, σημειώστε ότι γεμίζει και πατάτες…   Τα υλικά μας (για πολύ κόσμο) ...

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll
  Το κοτοπουλάκι ρολό προσφέρεται για πολλές παραλλαγές . Γεμίστε το με ότι σας αρέσει χωρίς φόβο και πάθος. Υλικά   4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο  4 φέτες μπέικον 8 μπαστουνάκια γραβιέρα ή κασέρι 5-6 λιαστές ντομάτες 4 κουταλάκια μουστάρδα 1 ποτήρι λευκό κρασί λίγο ελαιόλαδο ρίγανη , θυμάρι αλάτι,  πιπέρι Πως το κάνουμε   Ανοίγουμε τα ...

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο
  Υλικά  500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλώσσα, πέρκα ) 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό, μαϊντανό) 1 κουταλιάς της σούπας λάδι αλάτι , πιπέρι Πως το κάνουμε  Σε ένα τηγάνι βάζουμε ...

Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε
Αυτή η τάρτα , που την λες και πίτσα ,την λες και κις λορέν είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη . Αν έχετε χρόνο να φτιάξετε φύλλο τάρτας όπως έχουμε ξαναδείξει στην τάρτα λούκουλος  μπράβο σας και πάλι μπράβο σας . Αν είστε βιαστικοί πάρτε το ωραιότατο έτοιμο φύλλο σας και θα ‘στε πρώτοι ! Υλικά  1 ...

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο
Καλοκαιρινά φαγητά κόβω, βάζω κατσαρόλα τελειώνω, ένα από αυτά είναι το τουρλού που φτιάχνεται με διάφορες εκδοχές στην χώρα μας και έχει την λογική φαγητό με ότι υπάρχει, σούπερ vegan Greek power φαγητάκι…   Τα υλικά μας 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες κομμένες ...

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας
Η συνταγή της κολοκυθόπιτας είναι της κολλητής μου της Κατερίνας . Είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη και εύκολα κατεβάζεις ένα ταψί , οπότε με ρέγουλα… Υλικά  Για το φύλλο  1 ποτήρι γάλα 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια αλεύρι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι Για τη γέμιση  1 κιλό κολοκύθια τριμμένα  1/2 κιλό φέτα θριμματισμένη ...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα
Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα . Τώρα αν εσείς επιμένετε , μην βαράτε , βάλτε ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο