Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι
Υλικά  500 γρ λινγκουίνι  5 κολοκύθια μέτρια 200 γρ μανούρι 100 γρ. καρύδι τριμμένο 1/2 λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 1/2 φλιτζάνι λάδι αλάτι, πιπέρι Πως το κάνουμε   Κόβουμε τα κολοκύθια με τον αποφλοιωτή πατάτας σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα μαρινάρουμε για μισή με μια ώρα, σε ένα μπολ, με το λάδι , το λεμόνι ...

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα - Ασία συμμαχία
Η ιδέα βασίζεται στις κρύες σαλάτες με noodles που αλλά και στα υλικά που συναντάμε στα stir fry, και ο σκοπός είναι να συνδυάσω ένα καθαρά ελληνικό ζυμαρικό όπως είναι το κριθαράκι με τις γεύσεις του τζίντζερ, του μοσχολέμονου, τις φύτρες φασολιού, σόγια σώς κ.τ.λ. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο και το δοκιμάσαμε ...

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ;

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ;
Ο all time classic συνδυασμός ζυμαρικού με κιμά αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά από 3 μέχρι 103 ετών. Το σχήμα του ζυμαρικού μόνο αλλάζει. Τα κανελόνια ,όπως λένε και οι οδηγίες του πακέτου ,συνήθως δεν τα βράζουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Τα γεμίζουμε ωμά και βάζουμε τα κατάλληλα υγρά μέσα στο πυρέξ για ...

Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πουτανέσκα, μακαρονάδα... από τις εύκολες
  To Spaghetti alla puttanesca  είναι ο ορισμός της γρήγορης μακαρονάδας, ο μύθος λέει ότι ήταν ένα φαγητό που επινοήθηκε από τις Ιταλίδες πόρνες γιατί δεν είχαν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν λόγω του φορτωμένου ωραρίου τους, αλλά η αλήθεια μάλλον είναι το sugo alla puttanesca (σάλτσα πουτανέσκα) ότι επινοήθηκε την δεκαέτια του 50 από ...

Μοσχάρι γιουβέτσι . Ο μόσχος ο σιτευτός

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μοσχάρι γιουβέτσι . Ο μόσχος ο σιτευτός
  Το γιουβέτσι είναι κλασικό πιάτο οικογενειακού τραπεζιού που το συναντάμε σε παραλλαγές και στην υπόλοιπη  Μεσόγειο και στα Βαλκάνια . Η ονομασία προέρχεται από την τούρκικη λέξη “guvec” ,που περιγράφει το σκεύος μέσα στο οποίο μαγείρευαν το κρέας με λαχανικά . Στη χώρα μας η συνηθέστερη εκδοχή για το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι ,είναι κρέας ...

Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
Το φασκόμηλο έχει μία σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες που ξεκινάν από την ενίσχυση της μνήμης μας, την καταπολέμηση των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος είναι μέχρι και ηρεμιστικό και καταπολεμά την δυσπεψία.  Η λατινική του ονομασία είναι salvia (θεραπευτικό ή θεραπευτική σε ελεύθερη μετάφραση) και αυτό τα λέει όλα. Στο πέστο στην ουσία το τρώμε ωμό και ...

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής) 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής)
Το Σάββατο όπως και κάθε Σάββατο όταν είμαι στην Αθήνα πηγαίνω λαϊκή στους Αμπελόκηπους (Λουϊζης Ριανκούρ ή Δουκίσσης Πλακεντίας), εκεί αγοράζω ψάρια και θαλασσινά από τον φίλο μου τον Μηνά τον “καταπληκτικό”, τον βρίσκεις στον δεύτερο πάγκο στην σειρά στην Φθιώτιδος. Αγοράσαμε 2 τσιπούρες πιάσαμε κουβεντούλα, πήραμε τηλέφωνα άλλους γνωστούς μας και μας “φίλεψε” και ...

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού
Ξαναπέστο μου με ανθότυρο και βασιλικό και φέρνουμε το πέστο στα μέτρα μας και στην Ελλάδα μας.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικό) 300 γρ ανθότυρο 1 κουταλιά κουκουνάρι Μισό φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (μπορεί να γίνει και με θυμάρι ή ρίγανη) 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) ...

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά)
Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται από την γείτονα χώρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικό, κουκουνάρια, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε όπως και με ότι γουστάρουμε εμείς ;)   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ πένες ...

Μαφιόζικο σπαγγέτι με αντζούγιες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μαφιόζικο σπαγγέτι με αντζούγιες
Οι αντζούγιες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη τη Μεσόγειο. Το φημισμένο σισιλιάνικο σπαγγέτι «con acciughe» με αντζούγιες, τρίμματα ψωμιού και σκόρδο, είναι μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που γίνεται σε 10 λεπτά . Κατόπιν παραίνεσης φίλων πρόσθεσα ντοματάκια Σαντορίνης που δίνουν μια νότα δροσιάς στην Ελληνοιταλική πανδαισία  . Ούνα φάτσα -ούνα ράτσα εξάλλου…   Υλικά ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο