Γαρίδες μαρινάτες 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαρίδες μαρινάτες
  Αυτή είναι μια συνταγή που σερβίραμε στο supper club μας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ήταν μέρος ένος τρίου μεζέδων που είχαμε για ορεκτικό. Τζατζίκι με καρότο, πλευρώτους με balsamic reduction και αυτό εδώ το μεζεδάκι. Υλικά (για 8 άτομα σαν ορεκτικό) 16 γαρίδες γάμπαρη 1 σκελίδα σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας  κουταλιές έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 4  κουταλιές της σούπας ...

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got ...

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς
Τις προάλλες για τις ανάγκες της εργασίας μου βρέθηκα σε έναν καταπληκτικό χώρο που θα μπορούσε να λέγεται η “Disneyland της υγιεινής διατροφής “, αλλά λέγεται “Farmers Republic” και βρίσκεται στο Κρυονέρι . Πρόκειται για την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που διαθέτει και Παντοπωλείο (with Virgin Mary’s eyes κοινώς “της Παναγιάς τα ...

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο 3

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο
Τα έχουμε ξαναπεί για την λαδόκολλα, είναι τρόπος μοναδικός για εύκολο μαγείρεμα, ανακατεύω κλείνω ξεχνάω στον φούρνο για αρκετή ώρα, η γαλοπούλα ήταν και αλανιάρα από αυγό από τα γεννοφάσκια της δηλαδή, εκ Τρικάλων χορηγία του Παππού του Νάσου, για αυτό την σιγοψήσαμε για να μαλακώσει …     Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) ...

Μανιταρόσουπα μαγική & μυρωδάτη.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μανιταρόσουπα μαγική & μυρωδάτη.
Είπα να φτιάξω μανιταρόσουπα σε μία απλή εκδοχή της και το λέω αυτό γιατί στο μέλλον θα κάνουμε την μανιταρόσουπα όπως την κάνουν στην Πολωνία, εκεί μάλιστα σε μερικά εστιατόρια την σερβίρουν και σε πιάτα φτιαγμένα από ψωμί. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μία τυπική μανιταρόσουπα λοιπόν..   Τα υλικά μας (για 4 ...

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ
Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια. Υλικά για 16 μάφινς 100 γρ καπνιστός σολομός  1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα 3 αυγά 2 ...

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα.
Δεκαπενταύγουστος το καλοκαίρι είναι στα απόγειο του, οι πόλεις αδειάζουν, η παραλίες και τα χωριά γεμίζουν. Θρησκευτική γιορτή αλλά και ώρα για μασαμπούκα. Στο χωριό μου τρώμε αρνί και δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παράδοση αλλά για ακόμα μία φορά το έφτιαξα λίγο διαφορετικό, το μαρινάρισα και πρόσεθεσα λίγα φρέσκα βασιλικά σύκα μαζί με ...

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.
Από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνει κάποιος είναι τούτο εδώ, πάμε να δούμε την βασική συνταγή και πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο τσαχπίνικη αν θέλουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή μπούτια κοτόπουλου, φτερούγες ή μισό κοτοπουλο tip: μην βάλετε φιλέτο στήθος γιατί θα ξεραθεί. Περίπου μέτριες πατάτες ...

Σπιτικές λιαστές ντομάτες, με την χορηγία του Ελληνικού ήλιου. 9

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτικές λιαστές ντομάτες, με την χορηγία του Ελληνικού ήλιου.
Το να κάνεις λιαστές ντομάτες στην Ελλάδα είναι εύκολο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη υπομονή και ο ήλιος θα τις αφυδατώσει αργά δημιουργώντας την αξεπέραστη γεύση που όλοι ξέρουμε. Στα συν μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό θέλετε, θα μπορέσετε να τις αποθηκεύσετε σε βαζάκια και να τις διατηρήσετε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, δεν θα ...

Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες . Απόλαυση έξτρα λάρτζ 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες . Απόλαυση έξτρα λάρτζ
Αν ζούσε ο Λούκουλος αυτό χαλαρά θα το ‘τρωγε για πρωινό. Εμείς πάλι, να ‘μαστε καλά , του δίνουμε και καταλαβαίνει στα παραδοσιακά ελληνικά τσιμπούσια, τα Κυριακάτικα τραπεζώματα αλλά και τα απλά οικογενειακά dinner . Γεια σου Ελλάδα με τα ωραία σου!   Υλικά   2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα με την πέτσα  1 κιλό ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο