Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω
Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ;  ) Περίπου  25 μεσαία κομμάτια   Υλικά  2 αυγά 1 γιαούρτι ¾ κούπας λάδι 2 ½ κούπες φαρίνα ...

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 3 ...

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.
Αυτό είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να σου βγάλει 6 μερίδες με απλά και υγιεινά υλικά. Το φαγητό το έχω συναντήσει στην Αγγλία και είναι στο στυλ της πίτας του βοσκού μόνο που αντί για κιμά έχει μπιζέλια (όπως τα έλεγε η γιαγιά μου)…   Τα υλικά μας (για 6 μερίδες) Για ...

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση
Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο  3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 καρότο τριμμένο 1 ...

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.
  Καλοκαιράκι και οι μεζέδες μας δεν είναι ανάγκη να περιέχουν κρέας με όλα αυτά τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά που παίζουν, το μπουγιουρντί σαν λέξη το έχουμε δανειστεί από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει διαταγή από το buyur που σημαίνει διατάζω. Στην νεότερη ελληνική γλώσσα συνήθως το χρησιμοποιούμε για έγγραφα που φέρνουν κακά νέα κυρίως ...

Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο.
Η Θεία η Κατερίνα από το Βαλτινό Τρικάλων έφτιαξε παπουτσάκια με άσπρες μελιτζάνες (τυπικές στα νησιά του Αιγαίου, τελευταία τις βρίσκουμε επιτέλους παντού) και είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας με πιο light εκδοχή του δημοφιλούς ανά την επικράτεια καλοκαιρινού πιάτου…   Τα υλικά μας 6 μελιτζάνες άσπρες 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 σκελίδες ...

Πένες με ντοματίνια και βασιλικό . Μακαρονάδα να τη φας και να ναι κρύα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πένες με ντοματίνια και βασιλικό . Μακαρονάδα να τη φας και να ναι κρύα
  Αυτή η μακαρονάδα που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα . Την τιμώ δεόντως. Αν βρείτε  μοσχομυριστές καλοκαιρινές ντοματούλες  από κανα μποστάνι , κόψτε τις καρεδάκια και βάλτε τις αντί για ντοματάκια. Summer time and the living is easy … Υλικά  500 γρ πέννες ή άλλο κοντό μακαρόνι  ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια, πιπερίες & σταφίδες, έγινε η κότα πίτα.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Κοτόπιτα με μανιτάρια, πιπερίες & σταφίδες, έγινε η κότα πίτα.
Η κοτόπιτα όπως την φτιάχνει η Θεία μου η Κατερίνα από το Βαλτινό, δεν ξέρω αν βάζει και αυτή σταφίδες ή αν είναι προσθήκη της μάνας μου, όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι μία ζουμερή και απολαυστική πίτα…   Τα υλικά μας 5 φύλλα κρούστας ή ένα φύλλο σφολιάτας 100 γρ βούτηρο Για την ...

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης 4

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης
Η τέλεια ιδέα για να ανακυκλώσετε το κρέας ή το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και να το κάνετε σαν καινούριο είναι να το κάνετε κρεατόπιτα . Δείτε πως : Υλικά για ένα μέτριο ταψί  9 φύλλα κρούστας  2 κούπες οποιοδήποτε κρέας μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο 3 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα 250 γρ φέτα ...

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!
  Είδα τα καλαμπόκια στην Λαϊκή και πήρα την απόφαση να φτιάξω (χ)ουμίτας (το h είναι σιωπηρό), το ορεκτικό ή σνακ που δοκίμασα για πρώτη φορά στο Puerto Varas στην Χιλή. Στην τρομερή αυτή πόλη που η τοπική κουζίνα σμίγει με αυτή που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες από την Γερμανία και είναι εμφανές παντού ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο