Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες
Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν κάνει και η μανούλα μου και σας τον παρουσιάζει.   Υλικά 1 1/2 κιλό ψάρι ...

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.
Η ξαδέρφη Ελένη έκανε μία εκδοχή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ και κιμά, το πιάτο έτσι πλησιάζει την τουρκό-περσό-αραβική εκδοχή του μόνο που δεν περιέχει κρέας…   Τα υλικά μας 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε φέτες 6-8 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο ...

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά.
Ένα από τα θεϊκά καλοκαιρινά φαγητά είναι το μπριάμ ή μπριάμι το οποίο ακολουθεί τον κανόνα της ελληνικής κουζίνας ρουστίκ απλό & εύκολο, οι αναλογίες στα υλικά είναι ενδεικτικές άλλοι δεν χρησιμοποιούν μελιτζάνες άλλοι βάζουν περισσότερες πατάτες …   Τα υλικά μας (5-6 μερίδες) Μισό κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες (προσθέστε και τους ανθούς τους ...

Τούμπανο-τζατζίκι με κολοκυθάκι.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τούμπανο-τζατζίκι με κολοκυθάκι.
Έχουμε κάνει στο παρελθόν τζατζίκι με καρότο που στην ουσία είναι η χειμερινή εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και όπως σχολίασε και η Μαριλού η σωτηρία αυτών που τρώνε το αγγούρι και ζορίζονται γιατί δεν μπορούν να το χωνέψουν. Υπάρχει όμως και η καλοκαιρινή εναλλακτική το ξαδερφάκι του αγγουριού το κολοκυθάκι που είναι εξίσου νόστιμο και ...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα γεμιστά με κιμά, σημειώστε ότι γεμίζει και πατάτες…   Τα υλικά μας (για πολύ κόσμο) ...

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά.
Λείπει λίγη φαντασία τελικά από τούτο το σπίτι, απολαμβάνω τις διακοπές μου στο χωριό και προσπαθώ να μαγειρεύω  και κάτι νέο κάθε μέρα, αλλά όταν σου έρχεται η μάνα σου με χοιρινές πάλι, ενώ τις φάγατε πριν 3 μέρες, τα πράγματα είναι δύσκολα. Είπα και εγώ να τις κάνω όπως κάνουν οι Άγγλοι τα roast ...

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο
Καλοκαιρινά φαγητά κόβω, βάζω κατσαρόλα τελειώνω, ένα από αυτά είναι το τουρλού που φτιάχνεται με διάφορες εκδοχές στην χώρα μας και έχει την λογική φαγητό με ότι υπάρχει, σούπερ vegan Greek power φαγητάκι…   Τα υλικά μας 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες κομμένες ...

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας
Η συνταγή της κολοκυθόπιτας είναι της κολλητής μου της Κατερίνας . Είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη και εύκολα κατεβάζεις ένα ταψί , οπότε με ρέγουλα… Υλικά  Για το φύλλο  1 ποτήρι γάλα 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια αλεύρι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι Για τη γέμιση  1 κιλό κολοκύθια τριμμένα  1/2 κιλό φέτα θριμματισμένη ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μουσακάς. The famous greek mousaka
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό «musaqqa‘a» , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την ελληνική εκδοχή πάντως του μουσακά ,όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα , υπεύθυνος είναι ο Νικόλαος ...

Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι
Υλικά  500 γρ λινγκουίνι  5 κολοκύθια μέτρια 200 γρ μανούρι 100 γρ. καρύδι τριμμένο 1/2 λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 1/2 φλιτζάνι λάδι αλάτι, πιπέρι Πως το κάνουμε   Κόβουμε τα κολοκύθια με τον αποφλοιωτή πατάτας σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα μαρινάρουμε για μισή με μια ώρα, σε ένα μπολ, με το λάδι , το λεμόνι ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο