Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.
  Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά ...

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.
Αν είστε χορτοφάγοι, αν νηστεύετε ή αν μνηστεύετε σας έχω πιάτο καταπληκτικό, σπανάκι με κριθαράκι και τυριά στον φούρνο…   Τα υλικά μας 1 κούπα κριθαράκι 300 γρ σπανάκι 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 ...

Σούπα νουντλς με κοτόπουλο (chicken noodle soup), Χιγιά! 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σούπα νουντλς με κοτόπουλο (chicken noodle soup), Χιγιά!
  Το Λονδίνο με έχει διδάξει πολλά για τις κουζίνες του κόσμου και όχι γιατί υπάρχουν εστιατόρια σχεδόν για κάθε μία από αυτές,  αλλά γιατί μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν τα πάντα από τα χέρια φίλων και γνωστών στο σπίτι τους απολαμβάνοντας την παρέας τους, και αυτή τελικά  είναι η μαγεία του, η πολυπολιτισμικότητα του, το ...

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το.
Η λογική αυτής της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου που δεν σας αρέσουν για να κάνετε ζωμό κοτόπουλου και να τον χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σε άλλα φαγητά. Μπορείτε να άνετα να χρησιμοποιήσετε την καρκάσα από ψητό κοτόπουλο που σας έχει μείνει απλά θα πρέπει να το βράσετε πιο πολύ ώρα. Μία ...

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 3 ...

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
  Την μελιτζανοσαλάτα μας την αγαπάμε στην Ελλάδα και την φτιάχνουμε με διαφορετικούς τρόπους και ειδικά το καλοκαίρι που είναι η εποχή της μελιτζάνας. Πάμε όμως να δούμε όμως μία εκδοχή που φτιάχνεται σε χώρες της μέσης ανατολής και σε άλλες αραβικές χώρες (Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ισραήλ) και λέγεται Μπαμπα γκανούς ή Μπαμπά γκανούι. Φτιάχνεται ...

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.
Από την Αργεντινή μου λείπουν οι φίλοι που έκανα, τα τοπία αξεπέραστης ομορφιάς αλλά και οι παρίγιες (ψησταριές). Το τυπικότερο κομμάτι κρέας είναι το bife de chorizo, και μην βιάζεστε ισπανομαθείς δεν έχει να κάνει με λουκάνικο (chorizo) είναι η μεγαλύτερη και  νοστιμότερη μπριζόλα που έχω φάει στην ζωή μου. Το Αργεντίνικο βοδινό είναι αξεπέραστης ...

Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.
Ναι η Ελληνική θάλασσα έχει από όλα, έχει και τόνους, των οποίων η γεύση είναι καταπληκτική και η κόκκινη σάρκα γεμάτη με καλά ωμέγα λιπαρά. Ο Μηνάς ο φίλος μου το Σάββατο με έφτιαξε με ένα τόνακι (Μηνάς Χατζικιάν τον βρίσκεις στην λαϊκή, στον δεύτερο-τρίτο πάγκο στην σειρά στην Φθιώτιδος, στους Αμπελόκηπους) και αποφάσισα να ...

Ζεστή σαλάτα με φύτρες φασολιού από Κορέα μεριά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ζεστή σαλάτα με φύτρες φασολιού από Κορέα μεριά.
  Μην αρχίσετε να με ρωτάτε που θα βρω φύτρες φασολιού, ψημένο σουσαμέλαιο κ.τ.λ.  η απάντηση είναι μία “Σεβαστουπόλεως”. Αυτή είναι μία Κορεάτικη συνταγή που λέγεται Sookju Namul και βασικά τις φύτρες φασολιού οι Κορεάτες φίλοι μας τις ζεματάνε οπότε μπορείτε να το κάνετε και έτσι και θα έχει μία πιο ελαφριά γεύση και επίσης ...

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα - Ασία συμμαχία
Η ιδέα βασίζεται στις κρύες σαλάτες με noodles που αλλά και στα υλικά που συναντάμε στα stir fry, και ο σκοπός είναι να συνδυάσω ένα καθαρά ελληνικό ζυμαρικό όπως είναι το κριθαράκι με τις γεύσεις του τζίντζερ, του μοσχολέμονου, τις φύτρες φασολιού, σόγια σώς κ.τ.λ. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο και το δοκιμάσαμε ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο