Χοιρινές μπριζόλες γεμίστες με λιαστή ντομάτα & φέτα (μαζί με 1002 άλλα).

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοιρινές μπριζόλες γεμίστες με λιαστή ντομάτα & φέτα (μαζί με 1002 άλλα).
  Είπαμε σήμερα να κάνουμε τις μπριζόλες λίγο διαφορετικά και σκοπός μου ήταν να τις γεμίσω και να τις φάμε με μία ωραία σαλάτα, τότε άρχισε η γκρίνια από τον πατέρα μου ότι δεν θα χορτάσουμε και τα συναφή. Συμφωνήσαμε λοιπόν να το κάνουμε το φαγητό με πατάτες αλλά αφού έγινε η αρχή μπήκαν και ...

Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας
Φίλοι μου φιλόζωοι σήμερα θα σας δυσαρεστήσω ( αν και δεν το θέλω) .  Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο ζώο, σε πολλούς  γεννά τρυφερά αισθήματα και αδυνατούν να το φάνε. Για σας τους υπόλοιπους λοιπόν, έχω να δηλώσω ότι εκτός από γευστικότατο, το κρέας του κουνελιού είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και ιδανικό για όποιον ...

Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
Έχουμε ξεκινήσει το lovefood εδώ και μερικούς μήνες και πάντα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μπουν και οι πιο απλές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτές που μάθαμε από μικροί και που δεν νοείται αν έχεις κάποια μαγειρική εμπειρία να θες συνταγή για να τις φτιάξεις, αλλά σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν και οι αρχάριοι αυτοί που παίρνουν ...

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης 4

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης
Η τέλεια ιδέα για να ανακυκλώσετε το κρέας ή το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και να το κάνετε σαν καινούριο είναι να το κάνετε κρεατόπιτα . Δείτε πως : Υλικά για ένα μέτριο ταψί  9 φύλλα κρούστας  2 κούπες οποιοδήποτε κρέας μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο 3 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα 250 γρ φέτα ...

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό
Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμό με την ντομάτα, μεταμορφώνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ . Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή μπούτι) κομμένο σε κομμάτια  2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες  1 κουταλιά πελτές ντομάτας 1 ...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα
Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα . Τώρα αν εσείς επιμένετε , μην βαράτε , βάλτε ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μουσακάς. The famous greek mousaka
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την ελληνική εκδοχή πάντως του μουσακά ,όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα , υπεύθυνος είναι ο Νικόλαος ...

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ;

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ;
Ο all time classic συνδυασμός ζυμαρικού με κιμά αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά από 3 μέχρι 103 ετών. Το σχήμα του ζυμαρικού μόνο αλλάζει. Τα κανελόνια ,όπως λένε και οι οδηγίες του πακέτου ,συνήθως δεν τα βράζουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Τα γεμίζουμε ωμά και βάζουμε τα κατάλληλα υγρά μέσα στο πυρέξ για ...

Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου
Σαν την παράδοση δεν έχει ! Και σαν την μελιτζάνα επίσης . Ψητή, τηγανιτή, βραστή, τουρσί , σαλάτα , η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα των χωρών της Μεσογείου. Όπου την βλέπω της επιτίθεμαι … Υλικά 3 μελιτζάνες φλάσκες 400 γρ κιμά 3 κουταλιές της σούπας λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 2 ώριμες ...

Μοσχαράκι με λαχανικά και μπύρα στη γάστρα μουουουου

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μοσχαράκι με λαχανικά και μπύρα στη γάστρα μουουουου
Η μπύρα έχει γίνει αγαπημένη μου τελευταία στις μοσχαρο-χοιρινο-κοτοπουλό-σαλτσες . Πρέπει όμως να διαλέξουμε μια όχι πολύ δυνατή μπυρίτσα και να την σβήσουμε  πρώτα, να εξατμιστεί το αλκοόλ,  πριν την βάλουμε στο φούρνο, γιατί αλλιώς θα πικρίσει το φαγητό . Και για να μην ξεχνιόμαστε  , συνοδέψτε το dinner με την αγαπημένη  Φρέσκια Μπύρα Χίου ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο