Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.
Αν είστε χορτοφάγοι, αν νηστεύετε ή αν μνηστεύετε σας έχω πιάτο καταπληκτικό, σπανάκι με κριθαράκι και τυριά στον φούρνο…   Τα υλικά μας 1 κούπα κριθαράκι 300 γρ σπανάκι 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 ...

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.
Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτόπουλο, θαλασσινά ή ακόμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα μπορέσετε να τα βρείτε σχετικά εύκολα…   Τα υλικά μας (αρκετή για 8 μερίδες φαγητού) ...

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.
Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με «πιάσει» το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…   Τα υλικά μας (για ...

Ρεβίθια σούπα, κλασσικά εικονογραφημένα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρεβίθια σούπα, κλασσικά εικονογραφημένα
Το ρεβίθι ή «Ερέβινθος ο κοινός» όπως είναι η επιστημονική του ονομασία , είναι μια διατροφική βόμβα βιταμινών και μετάλλων καθώς περιέχει  φώσφορο , μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Η Ινδία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή ρεβιθιών. Ακολουθούν η Ισπανία , η Αλγερία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αργεντινή και η Ελλάδα. Ψάξτε να βρείτε ρεβίθια ...

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.
Μία σαλάτα με πολλές γεύσεις με πολλά αρώματα και πολλά χρώματα. Όσο υπάρχουν φρέσκα σύκα την κάνω με αυτά, αλλιώς χρησιμοποιώ αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την βινεγκρέτ που σας προτείνω γιατί τα αρώματα της μεταμορφώνουν την σαλάτα και της δίνουν εξωτικά αρώματα ή μπορείτε να φτιάξετε μία πιο απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας σας.   ...

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.
Πιάτο με αρώματα Μαρόκου που δεν θα σας ξενίσει καθόλου, ο κουρκουμάς που είναι θαυματουργός και για την υγεία μας του δίνει καταπληκτικό χρώμα και το κύμινο αξεπέραστο άρωμα. Όλα τα υλικά βράζουν για πολλές ώρες για να μας δώσουν ένα φαγητό που λειώνει στο στόμα. Στο Μαρόκο θα το σέρβιραν με κουσκούς αλλά εμείς ...

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε.
Η συνταγή αυτή είναι ένα ιμάμ (θα το πω ιμάμ και όχι παπουτσάκι)  ελαφρύ με την μορφή παπουτσακίου και με την προσθήκη υλικών που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στην κλασσική συνταγή. Η συνταγή χωρίς το τυρί είναι vegan και νηστίσιμη,  σκέφτομαι ότι μπορεί να πάρει και άλλο δρόμο όμως πολύ εύκολα με λωρίδες μπέικον πάνω από ...

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά.
Μπιφτεκάκι πικάντικο βελτιστοποιημένο για τον φούρνο ;)   Τα υλικά μας (για γύρω στα 20 μπιφτέκια) 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο 5-6 φρυγανιές τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Μισή ντομάτα τριμμένη 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο 1/2 ...

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί
Το φαγητάκι αυτό είναι κάτι σαν χορτοφαγικός μουσακάς με την έννοια του μουσακά όπως τον κάνουν στην Τουρκία ή την Περσία χωρίς μπεσαμέλ αλλά με τυρί. Μπορείτε να τηγανίσετε η να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο κομμένες σε φέτες σε μία λαδόκολλα και λιγότερο λάδι για να είναι πιο ελαφριές, έτσι γλυτώνετε και από τον ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο