Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !
Το ζυμαρικό με τόνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τόνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νόστιμος και πιο υγιεινός, καθώς οι εισαγόμενοι τόνοι σε κονσέρβα είναι πολύ  επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα.   Τα υλικά μας 500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας 100 γρ τόνος κονσέρβα  2 ...

Φασολάκια στην γάστρα με πατάτες & πιπερίες, ζουμεροτραγανά & θεϊκά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φασολάκια στην γάστρα με πατάτες & πιπερίες, ζουμεροτραγανά & θεϊκά.
Επειδή είναι καλοκαίρι και έχουμε βομβαρδιστεί από τα φασολάκια τα λαδερά σας παρουσιάζω τα καταπληκτικά ζουμερά αλλά και τραγανά φασολάκια στην γάστρα τα υλικά μπορεί να είναι κοντά στην συνταγή για φασολάκια λαδερά αλλά η γεύση είναι διαφορετική πιστέψετε με. Στα θετικά αυτής της συνταγής επίσης είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε  πολύ λάδι και έχουμε ένα ...

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.
Μία σαλάτα με πολλές γεύσεις με πολλά αρώματα και πολλά χρώματα. Όσο υπάρχουν φρέσκα σύκα την κάνω με αυτά, αλλιώς χρησιμοποιώ αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την βινεγκρέτ που σας προτείνω γιατί τα αρώματα της μεταμορφώνουν την σαλάτα και της δίνουν εξωτικά αρώματα ή μπορείτε να φτιάξετε μία πιο απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας σας.   ...

Ψητό κοτόπουλο με σως γιαουρτιού & μπέικον, κοκομπέικον.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητό κοτόπουλο με σως γιαουρτιού & μπέικον, κοκομπέικον.
Όποιος θέλει να φάει κάτι ελαφρύ παρακαλώ να ψάξει εδώ ή εδώ. Είστε ακόμα εδώ; Συνεχίζουμε με θάρρος και τσαγανό για να κάνουμε ένα κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα με την δύναμη του μπέικον και του ελληνικού γιαουρτιού…     Τα υλικά μας ( για μερίδες) Για το κοτόπουλο 4 κομμάτια κοτόπουλο (καλύτερα μπούτια) Πατάτες (προαιρετικά) ...

Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη…

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη...
Η βασίλισσα της Ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης είναι αναμφισβήτητα η φασολάδα . Σύμφωνα με τις πηγές,  η φασολάδα συναντάται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, αλλά καθιερώθηκε ως εθνικό μας φαγητό την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά . Μπορεί να στοιχειώνει τους παιδικούς μας εφιάλτες ( μαζί με τις φακές και τα ρεβίθια) αλλά όταν μεγαλώνεις μαθαίνεις ...

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα
Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μόνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνώνει εύκολα . Υλικά  3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες 1 πιπεριά πορτοκαλί 1 κρεμμύδι ξερό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 ποτ. ...

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.
Κουνελάκι στιφάδο έχουμε ξαναδεί στο lovefood αλλά λίγο διαφορετικό μία εκδοχή από μαγείρισσα κρητικιά με κύμινο γιατί όπως είναι γνωστό στην Κρήτη βάζουνε κύμινο παντού :P Αυτή είναι η συνταγή της ξαδέρφης Ελένης που είναι πολύ κοντά σε αυτή την μάνας μου, απλά η μάνα μου βάζει μπαχάρι..   Τα υλικά μας 1 κουνέλι κομμένο ...

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στον φούρνο (melanzane alla parmigiano).

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στον φούρνο (melanzane alla parmigiano).
Ένα τυπικό καλοκαιρινό Ιταλικό φαγητό είναι αυτό που έφτιαξα σήμερα, η μελιτζάνα με την παρμεζάνα όχι μόνο κάνουν ρίμα αλλά ταιριάζουν και γευστικά…   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες ) 4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες χοντρούτσικες 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1  αυγό (προαιρετικά) 100 γρ μοτσαρέλα (τριμμένη η κομμένη σε ...

Σαλάτα με νεκταρίνια, ντομάτα & μοτσαρέλα, σαλατονέκταρ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με νεκταρίνια, ντομάτα & μοτσαρέλα, σαλατονέκταρ.
Καλοκαιράκι και παίζουν διάφορα φρούτα βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και είπα να κάνω μία δροσερή σαλάτα με γλυκό και τραγανό νεκταρίνι για να συνοδέψω ένα ιταλικό πιάτο με μελιτζάνες που θα αναρτήσω σύντομα. Το μυστικό της σαλάτας αυτής όπως και άλλων που φτιάχνουμε με φρούτα είναι να κόψουμε τα υλικά μας σε λεπτές φέτες για να ...

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση
Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο  3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 καρότο τριμμένο 1 ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο