Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα
Ένα εξαιρετικό και νόστιμο πιάτο που μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία. Το κάνουμε όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι στα γρήγορα και το το συνοδεύουμε με ένα καλό λευκό κρασί.   Υλικά 2 κούπες ρύζι αρμπόριο Μισό κιλό μανιτάρια (άσπρα είναι καλά αλλά  προτιμήστε τα καφέ) 1 χούφτα πορτσίνι αποξηραμένα 1 πακέτο κάστανα ή 200 ...

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς
Τις προάλλες για τις ανάγκες της εργασίας μου βρέθηκα σε έναν καταπληκτικό χώρο που θα μπορούσε να λέγεται η “Disneyland της υγιεινής διατροφής “, αλλά λέγεται “Farmers Republic” και βρίσκεται στο Κρυονέρι . Πρόκειται για την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που διαθέτει και Παντοπωλείο (with Virgin Mary’s eyes κοινώς “της Παναγιάς τα ...

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , ...

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.
  Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά ...

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.
Αυτή είναι μία παραδοσιακή πηλειορίτικη συνταγή την οποία την έμαθα από την Κυρία Νίκη στην ταβέρνα “Το μεϊντάνι” στην Ζαγορά του Πηλίου, είναι μία απλή συνταγή που συνδυάζει τις μυρωδιές της Ελληνικής φύσης, τα καταπληκτικά χόρτα και μυρωδικά με τα φρέσκα αυγουλάκια…     Τα υλικά μας 4 αυγά 300 γρ. χόρτα , μπορείτε να ...

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.
Αν είστε χορτοφάγοι, αν νηστεύετε ή αν μνηστεύετε σας έχω πιάτο καταπληκτικό, σπανάκι με κριθαράκι και τυριά στον φούρνο…   Τα υλικά μας 1 κούπα κριθαράκι 300 γρ σπανάκι 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 ...

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου.
Αυτή είναι μία πραγματικά απλή μελιτζανοσαλάτα στο παραδοσιακό στυλ χωρίς μαγιονέζες ή γιαούρτι και πραγματικά αυτός ο συνδυασμός  των απλών υλικών βγάζει τα αρώματα του καλοκαιριού στην Μεσόγειο με τρόπο μοναδικό… Τα υλικά μας 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους(Περίπου 4 μελιτζάνες) 1 Πιπεριά Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω) 2 κουταλιές ...

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το.
Η λογική αυτής της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου που δεν σας αρέσουν για να κάνετε ζωμό κοτόπουλου και να τον χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σε άλλα φαγητά. Μπορείτε να άνετα να χρησιμοποιήσετε την καρκάσα από ψητό κοτόπουλο που σας έχει μείνει απλά θα πρέπει να το βράσετε πιο πολύ ώρα. Μία ...

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 3 ...

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού.
Αυτό εδώ είναι από τα τουρλού ανακύκλωση που φτιάχνω με ότι λαχανικά έχουν περισσέψει στο ψυγείο με μία μικρή διαφορά αυτή την φορά, πρόσθεσα γκοργκοντζόλα στο τέλος του ψησίματος ;)   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 300 γρ γκοργκοντζόλα ή άλλο μπλε τυρί 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα 6 κομμάτια 4 πράσινες πιπεριές κομμένες ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο