Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.
  Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά ...

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο. 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο.
Αυτή εδώ είναι η συνταγή για το κλασσικό χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με τον τρόπο της μάνας μου και με την προσθήκη του κουρκουμά γιατί τελευταία τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι, όχι μόνο για την διακριτική γεύση του και το τέλειο χρώμα που δίνει στο φαγητό, αλλά επίσης για τις απίστευτες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ...

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το.
Η λογική αυτής της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου που δεν σας αρέσουν για να κάνετε ζωμό κοτόπουλου και να τον χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σε άλλα φαγητά. Μπορείτε να άνετα να χρησιμοποιήσετε την καρκάσα από ψητό κοτόπουλο που σας έχει μείνει απλά θα πρέπει να το βράσετε πιο πολύ ώρα. Μία ...

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση
Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο  3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 καρότο τριμμένο 1 ...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε
  Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενός πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγό αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε όρεξη για κρέας ή δεν τρώτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτό δεν θα σας απογοητεύσει…   Τα υλικά μας (4-6 μερίδες)   500 γρ μανιτάρια (εγώ ...

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ
Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα άνθρωπο στη ζωή μου που να μην τρώει τα μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τα μπαχαρικά κυρίως , και η παράδοση πάει από μάνα σε κόρη και από πατέρα σε γιο. Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος τα τρώει με τυρί τριμμένο από πάνω, αλλά εμένα να ...

Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας
Φίλοι μου φιλόζωοι σήμερα θα σας δυσαρεστήσω ( αν και δεν το θέλω) .  Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο ζώο, σε πολλούς  γεννά τρυφερά αισθήματα και αδυνατούν να το φάνε. Για σας τους υπόλοιπους λοιπόν, έχω να δηλώσω ότι εκτός από γευστικότατο, το κρέας του κουνελιού είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και ιδανικό για όποιον ...

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό
Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμό με την ντομάτα, μεταμορφώνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ . Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή μπούτι) κομμένο σε κομμάτια  2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες  1 κουταλιά πελτές ντομάτας 1 ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μουσακάς. The famous greek mousaka
Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την ελληνική εκδοχή πάντως του μουσακά ,όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα , υπεύθυνος είναι ο Νικόλαος ...

Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία
Αυτή η συνταγή είναι μια μείξη Μαροκινο- Ελληνικής κουζίνας . Τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ, του κουρκουμά  , του κόλιανδρου δένουν με τη γλύκα από τα φρούτα σε ένα γευστικό όργιο . Θα μπορούσαμε τα αμύγδαλα να τα προσθέτουμε μέσα στο κοτόπουλο αλλά εγώ τα έβαλα στο συνοδευτικό ρύζι για να μην είναι παραπονεμένο. ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο