Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα 4

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Ριζότο με μανιτάρια, πορτσίνι & κάστανα
Ένα εξαιρετικό και νόστιμο πιάτο που μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία. Το κάνουμε όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι στα γρήγορα και το το συνοδεύουμε με ένα καλό λευκό κρασί.   Υλικά 2 κούπες ρύζι αρμπόριο Μισό κιλό μανιτάρια (άσπρα είναι καλά αλλά  προτιμήστε τα καφέ) 1 χούφτα πορτσίνι αποξηραμένα 1 πακέτο κάστανα ή 200 ...

Χοιρινό με κρασί, μουστάρδα και χρένο στην γάστρα.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Χοιρινό με κρασί, μουστάρδα και χρένο στην γάστρα.
Πριν μερικές εβδομάδες, η φίλη μου Τζοάνα πέρασε από το σπίτι για να μας βγάλει φωτογραφίες (περιμένουμε μωράκι) και σκέφtηκα να κάνω κάτι γρήγορο για μεσημεριανό.  Το κάτι γρήγορο γρήγορα άλλαξε σε μία υπερπαραγωγή που χρειάστηκε 4+ ώρες για να τελειώσει. Την συνταγή την έφτιαξα στο μυαλό μου στο δρόμο για τον χασάπη. Στην Μαργάριτα (έτερον ...

Γαρίδες μαρινάτες 1

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Γαρίδες μαρινάτες
  Αυτή είναι μια συνταγή που σερβίραμε στο supper club μας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ήταν μέρος ένος τρίου μεζέδων που είχαμε για ορεκτικό. Τζατζίκι με καρότο, πλευρώτους με balsamic reduction και αυτό εδώ το μεζεδάκι. Υλικά (για 8 άτομα σαν ορεκτικό) 16 γαρίδες γάμπαρη 1 σκελίδα σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας  κουταλιές έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 4  κουταλιές της σούπας ...

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got ...

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς
Τις προάλλες για τις ανάγκες της εργασίας μου βρέθηκα σε έναν καταπληκτικό χώρο που θα μπορούσε να λέγεται η “Disneyland της υγιεινής διατροφής “, αλλά λέγεται “Farmers Republic” και βρίσκεται στο Κρυονέρι . Πρόκειται για την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που διαθέτει και Παντοπωλείο (with Virgin Mary’s eyes κοινώς “της Παναγιάς τα ...

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , ...

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός. 2

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός.
Τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ο φίλος μου ο Γιώργος με φιλοξένησε για κάνα 2 μέρες και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μία ελαφριά μακαρονάδα με καπνιστή γεύση του σολομού και την τραγανή υφή του μπρόκολου. Η ανησυχία μου ήταν ο συνδυασμός ντομάτας με τζίντζερ αλλά ανησύχησα αδίκως γιατί τελικά όταν πετύχαινα τα μικρά κομματάκια ...

Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.
  Τα σαλιγκάρια ή χοχλιοί ή σφαλιγκάρια όπως τα λένε στο χωριό μου το ένδοξο (;!;!) Βαρθολομιό της Ηλείας είναι λιχουδιά μοναδική.  Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν τα βάζουν στο στόμα τους (καλύτερα περισσότερα για εμάς) αλλά όπως όλοι ξέρουμε στην Κρήτη μας τα λατρεύουν αλλά και επίσης και στην Πελοπόννησο, στα μέρη μου ...

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο 3

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο
Τα έχουμε ξαναπεί για την λαδόκολλα, είναι τρόπος μοναδικός για εύκολο μαγείρεμα, ανακατεύω κλείνω ξεχνάω στον φούρνο για αρκετή ώρα, η γαλοπούλα ήταν και αλανιάρα από αυγό από τα γεννοφάσκια της δηλαδή, εκ Τρικάλων χορηγία του Παππού του Νάσου, για αυτό την σιγοψήσαμε για να μαλακώσει …     Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) ...

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.
  Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο