Γαρίδες μαρινάτες 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαρίδες μαρινάτες
  Αυτή είναι μια συνταγή που σερβίραμε στο supper club μας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ήταν μέρος ένος τρίου μεζέδων που είχαμε για ορεκτικό. Τζατζίκι με καρότο, πλευρώτους με balsamic reduction και αυτό εδώ το μεζεδάκι. Υλικά (για 8 άτομα σαν ορεκτικό) 16 γαρίδες γάμπαρη 1 σκελίδα σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας  κουταλιές έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 4  κουταλιές της σούπας ...

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got ...

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , ...

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου.
Αυτή είναι μία πραγματικά απλή μελιτζανοσαλάτα στο παραδοσιακό στυλ χωρίς μαγιονέζες ή γιαούρτι και πραγματικά αυτός ο συνδυασμός  των απλών υλικών βγάζει τα αρώματα του καλοκαιριού στην Μεσόγειο με τρόπο μοναδικό… Τα υλικά μας 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους(Περίπου 4 μελιτζάνες) 1 Πιπεριά Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω) 2 κουταλιές ...

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 3 ...

Μακαρονοσαλάτα αγάπη μου, μακαρονάς το δι εντ. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρονοσαλάτα αγάπη μου, μακαρονάς το δι εντ.
Μία εύκολη, γρήγορη και γευστικότατη σαλάτα με μακαρόνια θα δούμε σε αυτή την συνταγή, εγώ επέλεξα να την κάνω με μακαρονάκι αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος ζυμαρικού σας αρέσει, επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λαχανικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο σας..   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 250 γρ ζυμαρικά 1 ...

Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο
Αυτή η σαλάτα μπορεί να θεωρηθεί και ως πλήρες γεύμα. Είναι δροσερή, πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα και καθόλου παχυντική Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα 1 μαρούλι ή 1 άισμπεργκ χοντροκομμένο 5 κουταλιές σούπας καλαμπόκι βρασμένο 4 κουταλιές σούπας σταφίδες μαύρες 2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και λεπτοκομμένα 100 γρ φλούδες παρμεζάνας 5 κουταλιές σούπας ...

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.
Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτόπουλο, θαλασσινά ή ακόμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα μπορέσετε να τα βρείτε σχετικά εύκολα…   Τα υλικά μας (αρκετή για 8 μερίδες φαγητού) ...

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Τηγανιά με λουκάνικο & σταφύλια, γλυκόξινη έκρηξη.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τηγανιά με λουκάνικο & σταφύλια, γλυκόξινη έκρηξη.
Ότι και να σας πω  για αυτό το πιάτο είναι λίγο, ο γλυκόξινος συνδυασμός του λούκανικου με το σταφύλι με την συνοδεία των αρωμάτων του μάραθου και του κόλιανδρου δημιουργεί μικρές ατομικές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Είναι εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό πάμε να δούμε πως το κάνουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 500 γρ ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο