Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές
Η τηγανιά η νόστιμη η εύκολη και η γρήγορη (καλά δεν είναι και τόσο γρήγορη), μεζεδάκι καλό και κυρίως πιάτο επίσης, αυτή είναι μία απλή εκδοχή με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ ….   Τα υλικά μας Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες καρέ 2 πιπεριές κομμένες σε στικς 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή ...

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά.
Μπιφτεκάκι πικάντικο βελτιστοποιημένο για τον φούρνο ;)   Τα υλικά μας (για γύρω στα 20 μπιφτέκια) 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο 5-6 φρυγανιές τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Μισή ντομάτα τριμμένη 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο 1/2 ...

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.
  Καλοκαιράκι και οι μεζέδες μας δεν είναι ανάγκη να περιέχουν κρέας με όλα αυτά τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά που παίζουν, το μπουγιουρντί σαν λέξη το έχουμε δανειστεί από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει διαταγή από το buyur που σημαίνει διατάζω. Στην νεότερη ελληνική γλώσσα συνήθως το χρησιμοποιούμε για έγγραφα που φέρνουν κακά νέα κυρίως ...

Σολομός με μουστάρδα και πορτοκάλι. Ωμέγα 3 και λατρεία 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σολομός με μουστάρδα και πορτοκάλι. Ωμέγα 3 και λατρεία
  Υλικά  2 φιλέτα σολομού  χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια 3 κουταλιές μουστάρδα δυνατή 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο 2 κουταλιές λάδι αλάτι   Πως το κάνουμε  Μαρινάρουμε τα φιλέτα μαζί με όλα τα υλικά για μία ώρα στο ψυγείο.  Σε ένα ταψί απλώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σταυρωτά το ένα πάνω στο άλλο ...

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!
  Είδα τα καλαμπόκια στην Λαϊκή και πήρα την απόφαση να φτιάξω (χ)ουμίτας (το h είναι σιωπηρό), το ορεκτικό ή σνακ που δοκίμασα για πρώτη φορά στο Puerto Varas στην Χιλή. Στην τρομερή αυτή πόλη που η τοπική κουζίνα σμίγει με αυτή που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες από την Γερμανία και είναι εμφανές παντού ...

Γαρίδες σκορδάτες και πιπεράτες, εύκολο σαγανάκι μανάκι.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαρίδες σκορδάτες και πιπεράτες, εύκολο σαγανάκι μανάκι.
Ένα εύκολο & γρήγορο ορεκτικό ή μεζεδάκι περιωπής είναι τούτο, είναι λίγο μανίκι να καθαρίσεις τις γαρίδες αλλά μπορείτε να το κάνετε άνετα και με μεγάλες για να μην ταλαιπωρήστε, φάτε το με ουζάκι, με τσιπουράκι ή άντε με μπυρίτσα ;)   Τα υλικά μας 1 κιλό γαρίδες 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 κούπας άνηθος ...

Φιλέτο φρέσκου τόνου στο τηγάνι, η απλότητα στο μεγαλείο της. 3

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φιλέτο φρέσκου τόνου στο τηγάνι, η απλότητα στο μεγαλείο της.
Ναι το ξέρω η θέα του πιάτου μπορεί να σας προκαλέσει διάφορα συναισθήματα αλλά δυστυχώς για μερικούς από εσάς αυτό είναι ο σωστός τρόπος για να απολαύσουμε την γεύση του φρέσκου τόνου, εγώ προσωπικά τον προτιμώ rare όπως και την μπριζόλα μου. Αν τον ψήσουμε υπερβολικά τείνει να ξεραίνεται γιατί είναι πάρα πολύ άπαχο ψάρι. ...

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί
Το σπετζοφάι στα τοπ του το συναντάμε στο Πήλιο και το έχω απολαύσει επανειλημμένα στην Ζαγορά (που τελευταία με έχει υιοθετήσει ή μάλλον την υιοθέτησα εγώ) & σε καταπληκτικά πανηγύρια στο Πουρί, στο τελευταίο χωριό προς τον Βορρά της ανατολικής πλευράς του Πηλίου. Φέτος το καλοκαίρι θα περάσω μία βόλτα από το Πήλιο για να ...

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ
Η ψητή πατάτα ή jacket potato όπως την λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πιατάκι στυλ fast food που μπορείς να βρεις σε όλα τα μικρά cafe ή εστιατόρια που κάνουν πρωινό & μεσημεριανό. Στην πρώτη εταιρία που δούλεψα στην Αγγλία λοιπόν το jacket potato είχε γίνει εβδομαδιαία ιεροτελεστία, κάθε Τρίτη ή Τετάρτη μαζί με ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο