Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη…

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη...
Η βασίλισσα της Ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης είναι αναμφισβήτητα η φασολάδα . Σύμφωνα με τις πηγές,  η φασολάδα συναντάται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, αλλά καθιερώθηκε ως εθνικό μας φαγητό την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά . Μπορεί να στοιχειώνει τους παιδικούς μας εφιάλτες ( μαζί με τις φακές και τα ρεβίθια) αλλά όταν μεγαλώνεις μαθαίνεις ...

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα
Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μόνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνώνει εύκολα . Υλικά  3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες 1 πιπεριά πορτοκαλί 1 κρεμμύδι ξερό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 ποτ. ...

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές
Η τηγανιά η νόστιμη η εύκολη και η γρήγορη (καλά δεν είναι και τόσο γρήγορη), μεζεδάκι καλό και κυρίως πιάτο επίσης, αυτή είναι μία απλή εκδοχή με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ ….   Τα υλικά μας Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες καρέ 2 πιπεριές κομμένες σε στικς 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή ...

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία
Καλοκαίρι χωρίς γαριδομακαρονάδα δεν γίνεται . Αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να προκύψει και ως ανακύκλωση της μαγειρεμένης γαρίδας που σας περίσσεψε. Φτιάξτε ένα μακαρόνι ή ένα ρύζι και το φαγητό θα γίνει σαν καινούριο . 1 κιλό γαρίδες μεσαίες 500 γρ σπαγγέτι 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ...

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γιαούρτι στον φούρνο. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γιαούρτι στον φούρνο.
Ένα εύκολο πιάτο με κοτόπουλο και το το αξεπέραστο ελληνικό γιαούρτι, από ότι θα δείτε δεν χρησιμοποίησα κρεμμύδι αλλά αυτό μην σας σταματήσει να το βάλετε στο φαγητό σας αν σας αρέσει πολύ…   Τα υλικά μας (Για 4 μερίδες) 4 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, κοπανάκια, στήθος ή ότι άλλο θέλετε) 3 ντομάτες μικρές ώριμες τριμμένες ...

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.
  Καλοκαιράκι και οι μεζέδες μας δεν είναι ανάγκη να περιέχουν κρέας με όλα αυτά τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά που παίζουν, το μπουγιουρντί σαν λέξη το έχουμε δανειστεί από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει διαταγή από το buyur που σημαίνει διατάζω. Στην νεότερη ελληνική γλώσσα συνήθως το χρησιμοποιούμε για έγγραφα που φέρνουν κακά νέα κυρίως ...

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο
Ένα πιάτο που συνδυάζει καθαρά ελληνικές γεύσεις όπως το κοσμοφημισμένο  μας γιαούρτι και τα καταπληκτικά καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα, ο συνδυασμός κοτόπουλο με φασολάκια είναι κλασσικός στην ελληνική κουζίνα εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό, το κοτόπουλο θα μείνει ζουμερό και τα αμπελοφάσουλα τραγανά…   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 2 στήθη κοτόπουλο ολόκληρα η κομμένα ...

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω.
Μία σαλάτα απλή και ελαφριά με αρώματα καλοκαιρινά είναι τούτη εδώ. Εγώ την τρώω βασικά ως κυρίως πιάτο και ας την λέω σαλάτα. Οι σαλάτες με τα ζυμαρικά μας έρχονται από την γείτονα χώρα αλλά με τους καιρούς και τα χρόνια τις έχουμε φέρει και αυτές στα μέτρα μας, το μυστικό είναι να την ετοιμάσετε ...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα γεμιστά με κιμά, σημειώστε ότι γεμίζει και πατάτες…   Τα υλικά μας (για πολύ κόσμο) ...

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.
Από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνει κάποιος είναι τούτο εδώ, πάμε να δούμε την βασική συνταγή και πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο τσαχπίνικη αν θέλουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή μπούτια κοτόπουλου, φτερούγες ή μισό κοτοπουλοtip: μην βάλετε φιλέτο στήθος γιατί θα ξεραθεί. Περίπου μέτριες πατάτες για ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο